Performante desktopvervanger

0
26

Desktopvervanger
Packard Bell presenteert zijn nieuwe EasyNote M3 reeks wellicht niet toevallig op de eerste plaats als desktopvervangers en dit ondanks de aanwezigheid van de Mobile Ahtlon 64. Uit onze autonomietesten blijkt ook dat je de EasyNote M3308 niet voor zijn grote autonomie moet kopen. Twee uur en zes minuten autonomie is niettemin nog heel behoorlijk wanneer we naar de prestaties kijken. De 3000+ Athlon 64 zet zeer respectabele cijfers neer in de Sysmark-applicatietesten: 307 voor Internet Content Creation en 185 voor Office Productivity.

Nog beter zijn de resultaten in de grafische benchmarks, die ook worden geholpen door de aanwezigheid van een embedded ATI Mobility Radeon 9000 grafische chip met 64 MB VRAM. Van alle recent door ons geteste notebooks doet alleen de Sony PCG-GRT815E het beter. Ook dat is een desktopvervanger, maar dan wel uitgerust met een 2,8 GHz Intel Pentium 4 desktopprocessor, ondersteund door een Nvidia GeForce4 5600 Go 3D grafische chip.
De Packard Bell EasyNote is voorzien van een ruim bemeten en helder 15,4 inch breedbeeld TFT-scherm met een ingebouwde resolutie van 1200 bij 800 pixels. De bouwkwaliteit van het geheel is exemplarisch. Ons beviel ook het ruim bemeten en ergonomisch goed aanvoelende toetsenbord. Op het vlak van aansluitingen krijg je alles wat je nodig hebt, met inbegrip van een Wifi 802.11b draadloze netwerkaansluiting en zes USB 2.0 aansluitingen. S-Video uit en FireWire in zijn eveneens van de partij. Seriële en parallelle aansluitingen ontbreken echter. Het gewicht van 3,8 kilogram moet je er voor lief bijnemen.

Kenmerken: 512 MB geheugen, ATI Radeon Mobility grafische chip met 64 VRAM, 15,4 inch TFT scherm, 60 GB harde schijf, combo dvd-lezer/cd-rw herschrijver, 6 x USB 2.0, 1 x Type II PC Card, S-Video uit, Wi-Fi, 4-in-1 smartcardlezer, 3,8 kg.

Conclusie
De Packard Bell EasyNote M3308 met nieuwe Mobile AMD Athlon 64 3000+ processor zet mooie prestatiecijfers neer, vooral dan op grafisch vlak. Het is een redelijk goede desktopvervanger voor presentaties onderweg of voor multimediatoepassingen.
Adviesprijs
€ 1900
1
2
3
Vorig artikelNieuwe versie software dvd-speler
Volgend artikelMiniatuurcamera’s
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.