Creative MuVo² 4.0 GB

0
25

De bediening is helemaal vergelijkbaar met de duimgrote MuVo’s. De interface en het kleine, verlichte lcd-schermpje lijken zo geplukt uit eerdere MuVo’s. Omdat het kastje groter is, vonden de ingenieurs van Creative genoeg plaats voor een volwaardige bedieningstoets. Met dit klikwieltje (rocker switch) kun je heel gebruiksvriendelijk voor- en achteruit spoelen door de muziek en het geluid harder of zachter zetten. Als je het klikwieltje indrukt, kom je in het menu terecht. Hier kun je muziek selecteren, afspeellijsten bewerken, nummers wissen en de equalizer instellen. Onder het klikwieltje bevindt zich nog een kleine aan/uit-knop, die ook dienst doet als pauzeknop.

Het apparaatje leest de ID3 tag-informatie uit die eventueel aanwezig is in de digitale muziekbestanden en rolt die af op het lcd-schermpje. De verwisselbare 3,6V Lithium-Ion batterij gaat ongeveer veertien uur continu afspelen mee.
Je sluit de MuVo² op de pc aan via een snelle USB 2.0 interface. Met behulp van de meegeleverde Creative MediaSource software kun je muziek "rippen" van cd’s, waarbij automatisch alle gegevens van het internet worden gehaald en weggeschreven in ID3 tags. MediaSource ondersteunt zowel mp3 als wma muziek. Je kunt dit programma ook gebruiken om de afspeellijsten van MuVo² te beheren. Het is verder mogelijk om de digitale muziek op je pc te synchroniseren met die op de MuVo².

De MuVo² is compatibel met de Creative M-PORT . Je kunt hem dus direct aansluiten op de M-PORT waar sommige Creative-computerluidsprekers zijn mee uitgerust. We probeerden dit met succes uit op de nieuwe Creative I-Trigue L3450 en L3500 2.1 luidsprekersets. Het is heel handig dat je op die manier zonder tussenkomst van de computer muziek kunt afspelen.
De muziekkwaliteit van de MuVo² is heel goed. Pop, rock en jazz klinken iets beter dan klassiek en filmmuziek. Dat merk je pas echt als je luistert met een volwaardige hoofdtelefoon. De meegeleverde oortjes zijn geen prullaria: ze overdrijven het hoog een beetje, maar de lage tonen geven ze getrouw weer. Je hoeft dus niet te upgraden naar betere oortjes.

Conclusie
Als je een zo compact mogelijke, kwaliteitsvolle digitale audiospeler wilt met voldoende capaciteit voor een betaalbare prijs dan ben je bij de MuVo² 4.0 GB van Creative aan het goede adres.
Adviesprijs
€ 339
1
2
Vorig artikelCreative Jukebox Zen Xtra 60 GB
Volgend artikelEZ-AV Xen 128 MB
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.