Elkaar naar het leven staan op Xbox Live

1
23

In tegenstelling tot bij Rainbox Six 3 ben je in Counter Strike gebonden aan een bepaald budget. Je kunt dus niet om het even welke wapens kopen om een niveau te spelen, je moet de nieuwe wapens en verbeteringen zelf verdienen door zoveel mogelijk terroristen uit te schakelen.

De twee games vergeleken
Rainbox six 3 een toffer spel om te spelen dan Counter Strike. Grafisch ziet Rainbox six 3 er zeer realistisch uit, met vooral spectaculaire lichteffecten. Als je Dolby Digital geluid gebruikt dan zijn de geluidseffecten ook zeer spectaculair. De gevechten zijn ook realistisch: één of twee welgemikte schoten betekent een zekere dood. De beschikbare wapens zien er eveneens heel "echt" uit. De missies zijn interessanter en spannender dan bij Counter Strike, dat trouwens geen opeenvolgende missies ondersteunt.
In Rainbox six 3 kunnen de terroristen tenminste écht mikken en bovendien werkt de AI (artificiële intelligentie) beter dan bij het concurrerende spel. Zo kunnen de terroristen je heel mooi in een hinderlaag lokken. Bevelen geven aan je teamleden verloopt gemakkelijker dan in Counter Strike. Ook is er meer variatie in de aangeboden wapens. Wel kun je onderweg geen wapens oppikken, dit in tegenstelling tot bij Counter Strike.
Counter Strike heeft dan weer als voordeel dat de terroristen zelf actie kunnen ondernemen, terwijl je ze bij Rainbox six 3 stom genoeg zelf eerst een bezoekje moet brengen voor ze in actie schieten. Als je dan in een niveau wordt gedood, weet je de tweede keer natuurlijk precies waar de terroristen zich bevinden en dat vergalt het plezier een beetje. In multiplayer mode heb je dat nadeel natuurlijk niet. Counter Strike is iets realistischer op het vlak van de bevoorrading omdat je immers voor je wapens en materiaal moet betalen. Geld sprokkel je bij elkaar door te winnen, waardoor je iets beter gemotiveerd bent om voluit te gaan dan bij Rainbox six 3.

Conclusie
Hoewel beide games veel overeenkomsten vertonen is Rainbox six 3 wat ons betreft toch de duidelijke winnaar.

Officiële site van Rainbox Six 3: www.rainbowsix3.com/
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft

Officiële site van Counter Strike: www.counter-strike.net
Ontwikkelaar: Valve
Uitgever: Microsoft Game Studios

Adviesprijs
Rainbox Six 3 en Counter Strike: ca. 59,99 euro.
Systeemvereisten
Xbox met Xbox Live of System Link.
1
2
3
Vorig artikelTegen het conformisme
Volgend artikelMP3-speler met flash geheugen

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.