Draagbaar, autonoom back-upsysteem voor digitale foto’s

3
58

Back-ups
Maar dat is nog niet alles. De FotoBar kan ook volautomatisch back-ups maken van de ondersteunde geheugenkaartjes op een cd-rw. Je kunt één geheugenkaartje per keer naar een cd-rw wegschrijven. Bovenop het apparaat vind je een lcd-scherm terug en een "Backup Hot Key".

Een druk op de knop zorgt er voor dat de inhoud van het ingestoken geheugenkaartje naar een multisessie cd-r of cd-rw wordt weggeschreven. Zo kun je onderweg dus reservekopieën maken van je foto’s of, wanneer je over maar één geheugenkaartje beschikt, het geheugen van je digitale fototoestel of videocamera opfrissen.

Conclusie

De FotoBar werkt zoals geadverteerd. De kwaliteit van de video die hij afspeelt is behoorlijk genoeg voor occassioneel gebruik onderweg. De batterij gaat lang genoeg mee om minstens één dvd-video af te spelen. Hoe lang de batterij meegaat als je hem alleen als back-upapparaat gebruikt, hebben we niet kunnen testen. Op één batterijlading konden we echter met gemak een multisessie cd-r vullen. De prijs van 270 euro is voor de vele functies die je krijgt nog heel redelijk.

Meer informatie: www.fotobar.be

Adviesprijs
270,- euro
Systeemvereisten

Werkt op alle versies van Windows vanaf 98 (geen NT) en van MacOS vanaf versie 10.1.3. USB 2.0 aansluiting vereist (werkt ook, maar trager, op USB 1.1).

1
2
3
Vorig artikelEven snel kleur printen als zwart-wit
Volgend artikelControle over verschillende consoles
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Hoeveel CD\’s kan het schrijven met een volle batterij?
    Kan men de CD\’s controleren dmv een soort directory op het display?
    Wat doet het met CF cards van 1GB en meer? Automatisch opsplitsen over meerdere CD\’s?

Reacties zijn gesloten.