Een potje muziek

0
25

apple_ipod_list
Apple lanceert de iPod, een MP3-speler met een interne harde schijf van 5 GB die tot 1.000 songs kan opslaan. Via een FireWire verbinding kan je een cd in minder dan tien seconden wegschrijven op de iPod en 1.000 songs in minder dan tien minuten. De iPod heeft een schokbeveiliging van maar liefst 20 minuten. Telkens als je een verbinding maakt met je Mac via de FireWire kabel, worden de speellijsten van de iPod automatisch bijgewerkt. Om de iPod te bedienen, beschik je over een rolwiel dat je met één vinger doorheen menu’s en speellijsten stuurt. De herlaadbare lithium polymer batterij garandeert tien uur muziekplezier en wordt automatisch opgeladen tijdens de verbinding met de Mac. De iPod heeft geen probleem met het MP3, AIFF en WAV-formaat. In België zal de iPod pas eind november in de winkels liggen. De prijs is nog niet bekend.

Tegelijk met de iPod lanceert Apple ook de nieuwe versie van haar digitale muzieksoftware iTunes. Met iTunes 2 kunnen Mac-gebruikers nu ook MP3 cd’s branden en beschikken ze over een equalizer en cross fading. iTunes 2 is afgestemd op gebruik met de iPod. Bij een eerste verbinding met een Mac waarop iTunes 2 draait, zullen alle songs en speellijsten automatisch worden opgeslagen in de iPod. Apple levert iTunes 2 mee met de iPod. Het programma is tevens beschikbaar als gratis download.

Vorig artikelKrachtiger
Volgend artikelProblemen?
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.