Olijk duo

0
40

De eerste “live action” speelfilm over het olijke duo Asterix en Obelix moet het doen met een eenvoudige en weinig originele verhaallijn. Caesar krijgt te horen dat een Gallisch dorpje fel weerstand biedt tegen de Romeinen en de keizer trekt er in hoogst eigen persoon naar toe om het zaakje op te lossen. Hij krijgt daarbij niet alleen tegenstand van de jolige Galliërs, ook voor het gekonkel van zijn naaste medewerkers moet hij oppassen.
asterix_en_obelix _box_shot
De film (2/5): De belangrijkste figuren uit de bekende strip passeren in deze film de revue en de decors zijn heel aardig, maar echt veel locaties moet je niet verwachten: zo hadden we op zijn minst een blik van Rome verwacht of een mooi zeegevecht. Niets van dat alles en je moet het stellen met flauwe moppen en grappen die de strip geen eer aandoen. Het lang uitgesponnen einde van de film maakt de pil extra bitter om slikken.
Beeld en geluid (1/5): Deze DVD bevat enkel een Nederlandstalige geluidstrack die – om het zacht te zeggen – vreemd overkomt. Sommige stemmen zijn onverstaanbaar en lijken totaal niet te passen bij de personages. Het klinkt ook allemaal ‘over the top’: de stemacteurs hebben iets te veel hun best gedaan. Vooral de stem van Asterix is een dooddoener: de kleine Galliër klinkt als een gecastreerde Italiaanse Antwerpenaar (of is het andersom?). Lachen deden we, maar dan meer van schaamte dan van iets anders. Hier had op zijn minst een Nederlandstalige ondertiteling aanwezig moeten zijn samen met een Engelse soundtrack. Het stereogeluid verandert natuurlijk niets aan dit débacle. De beeldkwaliteit is oké en het geheel wordt vertoond in breedbeeldformaat.
Extra’s (0/5): Extra’s? Tja, de directe scènetoegang vinden we niet bepaald een ‘extra’. Voor de rest noppes, niets, rien, nothing, NIKS! De naam DVD amper waardig!

Conclusie
Alles stelt teleur aan Asterix en Obelix: het verhaal, de personages, de stemmen en de (niet aanwezige) extra’s. Laat deze DVD maar mooi aan je voorbijgaan!
Adviesprijs
17,35 euro
Vorig artikelGlitter en glamour in de wolken
Volgend artikelSeagate verdrievoudigt harde schijf
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.