Gezocht: Snelste PC

0
26

Bij computers draait alles om snelheid: hoe krachtiger een pc, hoe langer hij dienst kan doen. Uit vervaring weten we dat heel wat pc-bouwers in staat zijn om superkrachtige systemen te bouwen en dit graag aan het grote publiek willen tonen. Vertrouwen in eigen kunnen en een gedegen technische kennis vormen hierbij de belangrijkste factoren. We weten echter ook dat dergelijke systemen meestal te duur zijn om aan de gewone testen in de reguliere computerbladen mee te doen. DiskIdee wil dat gat opvullen door haar meer dan 50.000 maandelijkse bezoekers de “Snelste PC van Vlaanderen en Nederland” te bieden. In deze doorlopende en volledig open competitie mag elke Nederlandse en Vlaamse pc-bouwer een systeem insturen met een maximumprijs van 2.500 euro inclusief btw voor de desktops en 5.000 euro inclusief btw voor de notebooks. In deze prijs is de monitor niet inbegrepen, maar wel het toetsenbord, muis en het besturingssysteem. De keuze van de onderdelen is volledig vrij, zolang alles maar te koop is in de gewone handel. Overklokken van de processor is niet toegestaan, maar alle andere tweaks en optimalisaties natuurlijk wel. Zolang de pc maar bliksemsnel is!

Elke maand maken we een rangschikking op van de vijf snelste systemen. De pc die op de eerste plaats eindigt, krijgt van ons bovendien het label ‘snelste PC van Vlaanderen en Nederland’. Voor de testen maken we gebruik van Sysmark 2001, 3D Mark 2001 en SPECviewperf 6.1.2.

Geïnteresseerd om deel te nemen? Contacteer bart@datatestlab.com

Vorig artikelCorel Linux eindelijk terecht
Volgend artikelHeadsets voor gsm
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.