Beeldverwerken met HP

0
13

Een tijdje geleden kwam Het offciële HP scannerboek aan bod en in dezelfde reeks is er nu ook een boek over digitale beeldbewerking.
acs_spelenmetdigitalebeelden
Het boek is opgesteld volgens hetzelfde concept. Eerst is er een theoretisch deel dat je leert wat je allemaal met digitale afbeeldingen kunt doen, hoe je zo’n afbeeldingen maakt en hoe je ze deelt met anderen. Het tweede deel is helemaal gewijd aan het uitwerken van verschillende projecten. Dat kunnen projecten voor thuis zijn, zoals wenskaarten maken, het vereeuwigen van een dolle party of tuinarchitectuur, maar ook andere hobby’s, je familiegeschiedenis vastleggen of de romantische toer opgaan. Projecten voor op kantoor en op school kunnen dan weer gaan over gezondheidszorg, reclame maken voor je bedrijf, het aanprijzen van je organisatie of het opleuren van het klaslokaal. In een laatste hoofdstuk werken de auteurs enkele projecten en activiteiten uit voor de buurtwerking zoals deelnam aan vrijwilligerswerk of sport. Hoewel het boek kadert in een serie rond HP-producten, is het opzet algemeen genoeg om ook voor niet HP-gebruikers nuttig te zijn. Verschillende projecten vind je wellicht ook in het scanner- of printerboek terug, maar dan wel vanuit het standpunt van het scanner- of printergebruik. Hier worden de projecten benaderd vanuit de digitale beeldbewerking.

Conclusie
Dit boek is opgesteld zoals ‘Het officiële HP scannerboek’. Slechts een vijfde van het boek is theoretisch. Het grootste deel is een beschrijving van de verschillende projecten in het tweede, meer praktische deel. Heb je dus nood aan inspiratie voor concrete projecten, dan kun je wellicht met dit boek je voordeel doen.
Systeemvereisten
™Spelen met digitale beeldverwerking: een officieel Hewlett-Packard-boek / Lisa Price ; Jonathan Price. — Schoonhoven : Academic Service, 2000. — X, 291 p., ill. — Hewlett-Packard Expanding Possibilities. — ISBN 90-395-1356-2 paperback ; 26,32 EUR
Vorig artikelKoude oorlog
Volgend artikelTwee betaalbare zomernotebooks