Breedbeeldtelevisies

0
11

tv_sonykv32fq75
De driehoekige vormgeving van de Sony smeekt gewoon om het bijbehorende meubel. Als deze stijlvolle combinatie niet past in je woonkamer omdat je bijvoorbeeld al een ander meubel hebt, dan ziet deze Sony er enigszins plomp uit. Zorg dan ook dat elk van de drie poten op een stevig ondervlak rust, want dit monster weegt bijna vijftig kilo. Technisch heeft hij alle snufjes aan boord waarvan ietwat yup (of hoe dat tegenwoordig ook mag heten) droomt. Met Picture in Picture (PIP) kijk je desgewenst naar twee televisiekanalen tegelijk via de dubbel uitgevoerde kabeltuner. Multi PIP laat je toe dertien kanalen tegelijk op het scherm te toveren, met het huidige kanaal in het midden. Met de afstandsbediening kun je elk van de twaalf omringende kanalen naar het midden toveren of volledig in beeld zetten. Picture and Picture (PAP) verdeelt het beeld in tweeën, zodat je twee kanalen of videobronnen tegelijk kunt bekijken. Het geluid van een van de twee is alleen op de koptelefoon te horen. Hoewel deze Sony geen 5.1 decoder aan boord heeft, is de geluidskwaliteit van de ingebouwde luidsprekers meer dan indrukwekkend. Het vervangt natuurlijk nooit een echte 5.1 audio-installatie, maar voor een tv is de geluidskwaliteit toch meer dan behoorlijk. De verschillende digitale snufjes om de beeldkwaliteit te verbeteren maken, zoals meestal het geval is, in de praktijk weinig uit, zeker niet als je naar bijvoorbeeld een dvd-bron kijkt. Wij schakelden ze allemaal uit en haalden toch een quasi perfect beeldkwaliteit na de nodige instellingen met onze test-dvd DVD Essentials. Voor lastige kabelbronnen of nukkige antennekanelen kunnen sommige van de snufjes, zoals de storingsonderdrukking, wel soelaas bieden. Voornaamste is dat je ze desgewenst kunt uitschakelen zodat jij de vrije keuze hebt om ze al dan niet te gebruiken. De beeldkwaliteit bleek — na de nodige instellingen – in elk geval indrukwekkend te zijn. Leuk is dat je op deze televisie het beeld kunt kantelen om scheeftrekkende invloeden van het aards magnetisch veld tegen te gaan. Bij veel televisies moet je om dat toch redelijk veel voorkomend probleem te verhelpen er een technieker bijhalen. Voldoende aansluitingen op voor- en achterkant en een vrij vriendelijk bediening (mèt Nederlandstalige menu’s) maken het verhaal compleet.

Conclusie
Het enige nadeel van deze Sony is dat je voor al deze kwaliteit flink in de beurs moet tasten. Technisch scoort hij samen met Hitachi het beste in deze test.
Vorig artikelBreedbeeldtelevisies
Volgend artikelBreedbeeldtelevisies
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.