Compleet en betaalbaar

0
39

We ontvingen een preproductiemodel van Philips’ nieuwste dvd-speler. De DVD-951 heeft net zoals de eerder door ons geteste Panasonic DVD-RV40EG-S een ingebouwde decoder voor digitaal meerkanaalsgeluid, maar bij Philips hebben ze ook nog DTS toegevoegd aan het lijstje van ondersteunde geluidsformaten.
philips_dvd951
Een meerkanaalsversterker volstaat om met dit apparaat cinemageluid weer te geven. Een externe decoder heb je niet echt nodig, hoewel die doorgaans een betere geluidskwaliteit biedt dan een in de dvd-speler geïntegreerde. De DVD951 is uitgerust met een overvloed aan in- en uitgangen: je komt op dat vlak niets te kort. Hij heeft nog wat extra snufjes, zoals een geheugen dat de laatste positie van de vijf meest recent gespeelde dvd’s onthoudt, of Cinemalink, een uitbreiding van Euro SCART die het correct aankoppelen van audio- en video-apparaten nog vergemakkelijkt, en een verbeterd stilstaand beeld. Virtuele surround en een digitale zoom zijn eveneens van de partij. De gebruiksvriendelijkheid viel ons wat tegen. We vinden de menu’s nogal ingewikkeld en de afstandbediening is ook niet zo intuïtief als bij de andere spelers in deze test. De beeldkwaliteit van deze speler is goed, maar de zwart-op-zwart weergave laat te wensen over. Bedenk wel dat we een preproductiemodel bekeken, dus de uiteindelijke versie kan op dat vlak nog verbeteren.De technische specificaties vind je in deze Excel-tabel.

Conclusie
Ondanks zijn complete uitrusting blijft dit toch een betaalbare dvd-speler. Hoewel zeker niet slecht hadden we van Philips toch wat meer verwacht op het vlak van beeldkwaliteit.
Adviesprijs
570,16 euro
Vorig artikelBeeldenfestijn
Volgend artikelBounty hunter
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.