Betaalbare instapper

0
15

De DV 130 is Grundig’s nieuwste instapmodel in de dvd-markt en opvolger van de eerder door ons geteste GDV 110.
grundig_gdv130
Eigenlijk is er in vergelijking met zijn voorganger niet zo gek veel veranderd. De belangrijkste toevoeging lijkt wel de mogelijkheid om cd-roms met mp3’s af te spelen, een mogelijkheid waar tegenwoordig wel meer goedkopere dvd-spelers mee uitpakken. De bouwkwaliteit laat niets te wensen over. Ook de beeldkwaliteit valt meer dan mee, met onder meer een perfecte zwart-op-zwart weergave en een contrastrijk beeld. Deze speler lijkt wel wat gevoeliger dan de doorsneespeler voor vuile plekken en vingerafdrukken op je dvd-plaatjes. Voor een haperingloze weergave moet je je plaatjes dus spic en span houden.

Aansluitingen
De aansluitmogelijkheden vallen wat magertjes uit, met bijvoorbeeld slechts één Euro SCART, zodat je niet kunt doorlussen, wat toch wel onhandig is (je kunt deze Grundig natuurlijk altijd als laatste in het SCART-rijtje hangen). Je kunt met dit apparaat snel dvd’s afspelen, ook al omdat de menu’s en de afstandsbediening heel gebruiksvriendelijk zijn. Heb je geen meerkanaalsversterker en dito decoder dan kun je met dit apparaat kiezen tussen vijf verschillende soorten virtueel 3D geluid. Mooi meegenomen, maar verwacht er niet te veel van.

De technische specificaties vind je in deze Excel-tabel.

Conclusie
Zoek je een eenvoudige en betaalbare dvd-speler dan is de GDV 130 van Grundig een goede keus. De beeldkwaliteit is uitstekend en als extraatje kun je er ook je mp3 cd-roms mee afspelen.
Adviesprijs
346,93 euro
Vorig artikelDoe het veilig, ook met je pc
Volgend artikelWAPblief?
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.