Amai, design!

0
21

Eén van de grootste A-merken blijft ongetwijfeld Compaq. Zowel voor multinationale bedrijven als voor de gewone thuisgebruikers biedt Compaq een grote keuze aan pc’s. Wij bekeken de spiksplinternieuwe, mooi vormgegeven Presario 7000.
compaqpresario7000
Compaq heeft er letterlijk iets moois van gemaakt en we zijn er van overtuigd dat heel wat kopers de Presario enkel aanschaffen omwille van z’n uiterlijk. Ieder onderdeel is qua kleur en ontwerp op het geheel afgestemd en vooral de speakers ogen chique. Onder de motorkap vinden we een stevige Pentium III 800 MHz, 128 MB geheugen en een ruime harde schijf van 20 GB. De verwennerij houdt echter niet op: je krijgt een dvd-rom, een cd-herschrijver, modem en netwerkkaart. Veel uitbreidingen hoef je dus niet meer te doen, want deze Compaq is gewoon al supercompleet.

Zwakke grafische kaart
Oh ja, vergeten we nog bijna de 19-inch monitor te vermelden, maar die levert in combinatie met de vrij zwakke TNT2 M64 grafische kaart een onaangenam flikkerende 60 Hertz verversingsfrequentie op in de resolutie van 1600 bij 1200 beeldpunten. In lagere resoluties stijgt de verversingsfrequentie en neemt het flikkeren af. Overigens zullen ook spellenspelers niet veel plezier beleven aan de grafische kaart zodat we dit onderdeel als een algemene misser mogen beschouwen. Opvallend is verder dat deze Presario beschikt over een FireWire-aansluiting. Daarmee kun je heel gemakkelijk een digitale videocamera op je pc aansluiten. Ook andere randapparatuur zal voorzien worden van een FireWire-interface maar voorlopig blijft het dus nog beperkt tot digitale videocamera’s.

Een, twee… test, test!
En hoe doet de Presario 7000 het in de snelheidstesten? Zoals je mag verwachten van een Pentium III 800 MHz haalt de Compaq hoge Sysmark-scores. Geen kwaad woord dus over de verwerkingscapaciteit. Een tegenvaller is wel 3D Mark 2000 waarbij de grafische kaart het te verduren krijgt. We waren er al niet scheutig op maar het resultaat van 3D Mark bewijst dat de TNT2 M64 amper geschikt is voor de nieuwste generatie games. Als je dat echter niet belangrijk vindt, dan biedt de Compaq Presario 7000 wel de nodige ‘power’.

Conclusie
Zoek je een krachtige maar vooral luxueus uitgevoerde pc, dan is de Compaq Presario de moeite waard. Het enige minpunt is zijn zwakke grafische kaart.
Adviesprijs
2478,69 euro
Vorig artikelHeldendom
Volgend artikelSuper Audio aan superprijs
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.