Digitale videocamera’s

0
10

videocamera_jvc_dvl9800
Dit topmodel van JVC is één van de weinige camera’s die wordt geleverd met extra software. De zogenaamde JLIP software bevat verschillende onderdelen voor onder andere het bekijken van gemaakte snapshots en zelfs voor video-editing in combinatie met een videorecorder. Voor een high-end toestel is de JVC goed voorzien van mogelijkheden en beschikt hij verder nog over enkele handige extra’s zoals een 4 MB opslagkaartje voor foto’s en een ingebouwde flits. De bediening is zoals het hoort en voor de meeste functies heb je aan één hand genoeg. Bij elke handeling worden geluidjes voortgebracht zodat je zeker bent of je nu een bepaalde knop hebt ingedrukt of niet. Op de achterkant van het gigantisch lcd-scherm bevindt zich een speciale draaiknop waarmee je de beeldmodus instelt. Kies je bijvoorbeeld voor de vga-stand dan worden de snapshots automatisch bewaard op het opslagkaartje in plaats van op tape.

Conclusie
Al bij al is de JVC GR-DVL9800EG een luxueus toestel met een stevig prijskaartje. De prestatiescore is niet het hoogst van allemaal maar je krijgt wel een dv-ingang zodat je terug digitaal naar een MiniDV-bandje kunt schrijven. Qua gebruiksgemak en mogelijkheden is deze JVC wel één van de betere.
Vorig artikelDigitale videocamera’s
Volgend artikelDigitale videocamera’s
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.