Loop in de kijker

0
26

Om de zoveel tijd krijg je wel eens iets in handen waarvan je denkt: “Megagraaf, man!”. Welnu, voor de Sony Glasstron geldt dit dubbel en dik. De Glasstron ziet er uit als een trendy zonnebril maar in feite herbergt dit ding een heuse cinemazaal!
sony_glastron_voor
Geloof het of niet maar eenmaal de Sony Glasstron op je neus en oren geplaatst, krijg je een virtueel scherm voorgeschoteld met een grootte van 52 inch (zo’n 132 centimeter). Dat is in ieder geval handiger dan een scherm van dergelijke afmetingen mee te sleuren. En daarmee is meteen de toon gezet: de Glasstron is vooral bedoeld voor wie tijdens het reizen wil genieten van ‘grootse’ films. De ideale partner voor de Glasstron is dan ook een draagbare dvd-speler, maar elk apparaat met S-Video-uitgang kun je er op aansluiten. Een ingebouwde stereo hoofdtelefoon maakt de filmervaring compleet.

Theorie en praktijk
Tot zover de theorie want eerlijk gezegd zijn we niet echt onder de indruk van dit apparaat. De beeldkwaliteit valt goed mee, maar toch is er een duidelijk raster aanwezig. Gelukkig werkt dat niet al te storend en na een tijdje valt het bijna niet meer op. Enkel jammer dat de mate van detaillering vrij laag ligt en dat heeft alles te maken met de beperkte resolutie van 180 000 pixels. Toegegeven, de Glasstron doet z’n werk naar behoren en kan in bepaalde gevallen een uitkomst bieden. Maar om daar nu 868 euro voor neer te tellen? Overigens zet het apparaat zichzelf uit na drie uur continue kijken. Kwestie van de ogen niet uit de oogkassen te laten rollen. Toch nog een opmerking: de bril is vrij zwaar en drukt daardoor nogal stevig op je neus wat niet altijd aangenaam is.

Conclusie
Sony komt op de proppen met een gadget waarvoor je de nodige duiten op tafel moet leggen. Dat je ermee in de kijker zal lopen is zeker, maar spectaculair vinden we Sony’s Glasstron echter niet.
Adviesprijs
867,63 euro
Vorig artikelKrachtiger Gameboy
Volgend artikelNegen notebooks (juni 2000)
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.