Doe de remix

0
13

Naast freeware en shareware multimedia-players zijn er natuurlijk ook commerciële producten. Magix is geen onbekende op dit gebied en het spreekt voor zich dat dit bedrijfje er eentje in het gamma heeft. Magix playR deLuxe is dan ook meer dan gewoon een multimedia-player. Het is een multimedia-player én een remix-programma met de metafoor van een uit de kluiten gewassen hifi-systeem inclusief uitgebreide synthesizer.
magix_playrdeluxe_(doos)
De PlayMode laat je toe zelf je eigen muziekprogramma samen te stellen. De nodige muziek kun je halen uit een cd, de CDDB database op het web, FTP-download en met de ingebouwde MP3 zoekfunctie. Dit laatste laat je toe om verschillende MP3 zoekmachines tegelijk te doorzoeken naar een bepaald nummer en fungeert dus als een soort metazoekmachine. Nee, het is geen Napster, al heeft het er iets van weg.

Afspeellijst
De tweede helft rechts van de interface lijkt sprekend op de linkerhelft, maar hier plaats je dus de muziekstukken die je in een afspeellijst wilt hebben. Je sleept gewoon muziekbestanden van het linker- naar het rechtervenster. Je kunt deze selectie ook converteren naar een ander formaat. Je hebt de keuze tussen MP3, MP2, WMA en WAV. Muziek naar MP3 converteren heeft wel een schaduwzijde: extra registratie en extra centen. Deze Magix multimedia-player maakt immers gebruik van de commerciële Qdesign MP3 encoder en die is niet gratis. Je kunt hem wel twintig keer gebruiken, maar dan moet je je bij Magix registreren en 15 euro extra bijbetalen.

Organizer
Zoals de meeste andere freeware- en shareware spelers heeft de Magix multimedia-player een Music Organizer, een soort database van al je ingevoerde muziekstukken. Verwerking van analoge opnames behoort eveneens tot de mogelijkheden. Oude LP’s of cassettes kun je omzetten naar de digitale standaard en daarbij staan er verschillende opschoonfuncties tot je beschikking zoals bijvoorbeeld ruisverwijdering. Is dat nog niet voldoende, dan kun je nog steeds in de RemixMode terecht voor meer bewerkingen. In de remix-mode staan twee draaitafels tot je beschikking en waan je je een echte DJ. Een extra cd bevat meer dan duizend soundloops, video’s en andere geluidsbestanden.

Conclusie
Dit lijkt allemaal heel fraai, maar wat is de keerzijde van de medaille? Systeembronnen! Dit programma slurpt systeembronnen op dat het niet mooi meer is. Met minder dan een Pentium II of AMD K6-2 en minstens 64 MB Ram moet je niet komen aandraven, tenzij je deze multimedia-player alleen zou gebruiken om muziek af te spelen. Daarvoor zijn er evenwel goedkopere dingen. Als je met dit programma aan de gang wil gaan, wil je duidelijk méér dan gewoon wat muziekjes afspelen. Het programma eist dan ook méér van je hardware. Zo simpel is dat. Magix PlayR deLuxe is netjes helemaal in het Nederlands vertaald en gaat vergezeld van een uitgebreide Nederlandse handleiding.
Adviesprijs
47,00 euro
Systeemvereisten
Pentium II of AMD K6-2 en minstens 64 MB Ram.
Vorig artikelTerug naar het avontuur
Volgend artikelRAID voor UDMA/100