Digitaal leven voor krakend vinyl

3
28

Heb je nog een heleboel oude vinylplaten liggen en wil je die op cd branden? Dan is de Terratec Phono PreAmp misschien iets voor jou. Wat tot op heden vaak omslachtig was, wordt dankzij de Phono PreAmp kinderspel, zo belooft Terratec. De Phono PreAmp werkt als een interface tussen de oude platenspeler en de geluidskaart van een pc. Oude vinylplaten worden gedigitaliseerd, kunnen op de pc bewerkt worden en vervolgens ruisvrij op cd gebrand. Het digitaliseren van vinylplaten was tot op heden wel mogelijk maar vrij omslachtig. Omdat analoge platenspelers en geluidskaarten met verschillende audiosignalen werken, was daar immers steeds een hifi- versterker voor nodig. De Phono PreAmp van Terratec is een klein, extern apparaatje waardoor de pc niet langer open geschroefd hoeft te worden. Deze verbinding tussen de platenspeler en de geluidskaart behoeft geen externe stroomvoorziening. Al de nodige energie wordt voorzien door de gamepoort van de geluidskaart. Het apparaatje heeft een filterfunctie met precisie RIAA-ruisonderdrukking. Eigenlijk is de Terratec Phono PreAmp niets anders dan een apart voorversterkertje zodat je je hifi-versterker van je hifi-installatie niet moet afkoppelen en verplaatsen. De Phono PreAmp heeft een eindgebruikerprijs van 67 euro en wordt verdeeld door DLI.

Vorig artikelNieuwe modemstandaarden V.92 en V.44
Volgend artikelBlokkeerminderheid

3 REACTIES

  1. Ik heb hem ook met een USB aansluiting en ben dik tevreden. Ook de bijgeleverde opnamesoftware voldoet voor mij goed.

  2. PreAmp werkt inderdaad perfect, maar helaas na de aanschaf van een nieuwe PC zonder MIDI ingang is hij niet meer te gebruiken

Reacties zijn gesloten.