Microsoft lanceert Palm-‘killer’

0
15

mspocketpc
Microsoft, Casio, Hewlett-Packard, Compaq en Symbol introduceren vandaag de Pocket PC, een door Microsoft ontwikkeld alternatief voor de succesvolle Palm-pc’s. De Pocket PC moet de niet bijster succesvolle Palm-versie van Windows CE doen vergeten. Het besturingssysteem is echter nog altijd Windows CE, maar dan wel versie 3.0. De Pocket PC kost in de Verenigde Staten tussen de 299 en 599 dollar. De Pocket PC heeft een kleurenscherm en is uitgerust met verschillende penbediende applicaties: kalender, contactbeheer, notitieblok, pocket inbox, pocket Money, pocket Internet Explorer, pocket Word en Excel, Microsoft Reader voor het lezen van eBoeken, een aantal spelletjes (waaronder Golf), en takenbeheer. Er wordt ook een versie meegeleverd van Windows Media Player, die toelaat om standaard MP3-muziekbestanden af te spelen, naast WMA-bestanden. Dit kan vanaf CompactFlash-geheugenkaartjes, want die worden standaard ondersteund. De Pocket PC kan 65.000 kleuren weergeven op zijn 320×240 pixels 16-bit actief matrix scherm. De 32-bit processor zou snel genoeg zijn voor driedimensionele afbeeldingen – je zou er zelfs Doom op moeten kunnen spelen, zo beweert men op de Pocket PC website. De maximale processorsnelheid is 206 MHz, maar de meeste Pocket PC’s zullen aan 100 of 133 MHz draaien. Pocket PC’s zijn uitgerust met 16 of 32 MB geheugen.

En Palm?
Palm Computing lanceert later dit jaar de Palm Vc, die ook zal uitgerust zijn met een kleurenscherm en eveneens standaard MP3-muziekjes zal kunnen afspelen. Ondertussen bestaat er al wel een kleurenuitvoering van de Palm III.

Vorig artikelSchip ahoy!
Volgend artikelWindows-toepassingen binnenkort onder SuSE Linux
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.