Harde schijven op weg naar 100 GB capaciteit

1
14

diamondmax60
Maxtor introduceert in april de DiamondMax 60, een UDMA (Ultra Direct Memory Access) 66 MB/sec harde schijf voor desktopgebruik van 60 GB (15 GB per “platter”). De nieuwe DiamondMax kan worden geüpgraded naar de UDMA 100 MB/sec standaard van zodra die beschikbaar komt. De nieuwe DiamondMax, waarvan ook een 45 GB exemplaar het levenslicht zal zien, is uitgerust met Maxtor’s DualWave micrprocessor en een geheugenbuffer van 2 MB. De harde schijf, die draait aan 5400 TPM (toeren per minuut), is daarom ook geschikt voor multimedia- en videotoepassingen. Maxtor’s Silent Store technologie zorgt ervoor dat de nieuwe harde schijf extra stil zijn werk doet. De prijs van de 40 GB DiamondMax 40 daalde ondertussen tot iets meer dan 170 euro dealerprijs. Honderd gigabyte op de desktop lijkt niet veraf meer. De technologie is trouwens al beschikbaar (IBM heeft ze ondermeer in huis), maar wordt nog niet vrijgegeven. Vermoedelijk zullen 100 GB harde schijven tegen deze tijd volgend jaar op de markt zijn.

Vorig artikelColin komt terug
Volgend artikelEerste serieuze bug in Windows 2000
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. kunt U mij als het U belieft de opslagcapaciteit van de harde schijf sturen, hartelijk bedankt, U bewijst mij een grote dienst.

Reacties zijn gesloten.