Pc-markt groeit met bijna een kwart in 1999

0
10

De millenniumbug blijkt ook al geen invloed gehad te hebben op de pc-verkoop. Wereldwijd werden er afgelopen jaar tussen de 21,7 en 23.3 procent meer pc’s verkocht, zo blijkt uit markt onderzoek van Dataquest (link hieronder) en IDC. In totaal gingen er volgens Dataquest in 1999 bijna 114 miljoen pc’s over de toonbanken. De vrees dat de millenniumbug de pc-verkoop zou vertragen is dus ongegrond gebleken. De heropleving van de Aziatische markt speelde een belangrijke rol in deze gezonde groeicijfers.

Compaq bleef wereldwijd nummer 1 voor Dell, maar moest in de V.S. Dell laten voorafgaan. IBM haalt op wereldniveau de derde plaats, gevolgd door (in volgorde) Hewlett-Packard, Packard-Bell/Nec, Gateway en Apple. In Europa bleek het samengaan van Siemens en Fujitsu een succes: de combinatie haalt de tweede plaats in West-Europa.

Dataquest denkt dat de groei in 2000 zal vertragen tot ongeveer 18 procent.

Vorig artikelLara op Dreamcast
Volgend artikelGrafisch geweldig
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.