Iedereen digitaal

0
15

samsung_smartmediaproducts
Samsung brengt een aantal producten op de markt op basis van de SmartMedia-geheugenkaart. Ze kaderen in een reeks met als thema “Samsung Digitall: everyone’s invited”.

Nieuw is het SCX-1000s Colour Station, een multifunctioneel toestel dat een kleurenprinter, een -copier en scanner integreert. Via de SmartMedia-aansluiting is het mogelijk digitale foto’s af te drukken die op een SmartMedia-kaart werden opgeslagen. Het Colour Station drukt af in een resolutie van 1200 x 1200 dpi en scant met een resolutie van 300 x 600 dpi. Bij het adrukken van internetpagina’s past de printer de beelden automatisch aan het papierformaat aan. Bovendien biedt het Colour Station de mogelijkheid banners te weren.

Ook lanceert Samsung twee nieuwe digitale camera’s en een ‘digitaal fotoalbum’. De SDC-80 N.E.X.C.A. heeft een opvallende vormgeving en maakt foto’s met een resolutie van 1024 x 768 dots. De SDC-007 (met een bewuste verwijzing naar James Bond) biedt meer mogelijkheden dan de SDC-80. Het kleuren LCD-scherm klapt uit en draait, waardoor opnames altijd onder meest optimale hoek gemaakt kunnen worden. De SDC-007 heeft een automatische en handmatige scherpteregeling en een macro-digitale zoom. Gemaakte opnames hebben een resolutie van 1152 x 864 dots. Met de Smasung SyncMaster 80@S kunnen fotografen hun opnames opslaan, bewerken en bekijken. Dit ‘digitale fotoalbum’ heeft de vorm van een TFT-LCD Polysilicon scherm met een beelddiagonaal van 21,3 cm.

De Yepp MP3-speler krijgt een aantal varianten. Zo kan de Yepp E+ met de standaard meegeleverde SmartMedia-geheugenkaart van 32 MB ongeveer een half uur MP3-bestanden afspelen, 128 minuten gesproken tekst opnemen of 350 telefoonnummers opslaan. Naast dit basismodel zijn er nog de vooral door hun uiterlijk opvallende Yepp E Hip Hop en Yepp Jazz. Tenslotte zijn er nog de Photo Yepp en de Motion Yepp die respectievelijk tekst en beeld en bewegende MP4 beelden kunnen weergeven.

Ook op basis van de SmartMedia-kaarten ontwikkelde Samsung de E-Diary. Dit is een compacte elektronische agenda waarmee men memo’s, afspraken en andere notities kan maken. Maar de E-Diary kan ook MP3-bestanden afspelen en JPEG-bestanden opslaan. Uitwisseling met andere apparaten zoals de Yepp MP3-spelers is eenvoudig via de SmartMedia-kaarten.

Samsung levert na een 16 MB SmartMedia-geheugenkaart ook een 32 MB-versie. Een 64 MB SmartMedia-kaart zou spoedig volgen. Ook een SmartMedia-adapter voor de pc of notebook is beschikbaar.

Vorig artikelHij is zo mooi, meneer
Volgend artikelSony gebruikt Lexar Memory Controller techniek
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.