Elf betaalbare laserprinters getest

0
23

Geen ziel die nog durft beweren dat computers ooit in staat zullen zijn het massale papierverbruik op deze aardbol terug te dringen. De jongens van Greenpeace zijn er misschien niet blij mee maar een computer zonder printer is tegenwoordig ondenkbaar. Het is ook zo verleidelijk: met één druk op de knop komt die vierhonderd pagina’s tellende handleiding mooi uit de printer gegleden. Zelfs elektronische post zou papierloos moeten zijn, maar hoeveel keer heb je jezelf er niet op betrapt een mailtje af te drukken om het vervolgens aan het prikbord te hangen? Inkjetprinters zijn goedkoop, maar laserprinters zijn sneller én scherper. En ze worden steeds betaalbaarder…

DiskIdee testte elf laserprinters in de prijsklasse tot 560 euro. Wie op zoek is naar een goede laserprinter voor thuis of op een kleiner kantoor, zit met de Kyocera FS-680 en de Brother HL-820 aan het juiste adres. De eerste haalt de beste prestatiescore en de tweede scoort goed inzake prijskwaliteit. De HL-820 is wel uit de markt aan het verdwijnen. Vind je hem niet meer in de winkel dan biedt de OKI Okipage 6W een oplossing, maar dan moet je wel enkele toegevingen doen inzake prestaties. Deze printer is ook minder geschikt voor zakelijk gebruik. Ook goed inzake prestaties en wel geschikt voor zakelijk gebruik zijn de Brother HL-1240 en de Minolta Pagepro 8L.

De testers vinden overigens dat de fabrikanten standaard veel te weinig geheugen in hun laserprinters steken. Om goede resultaten te halen moet de klant het printergeheugen meestal uitbreiden, wat de goedkope lasers op slag minder goedkoop maakt.

Lees de volledige test.

Vorig artikelSun koopt nieuwe database voor StarOffice
Volgend artikelNog meer motorgeronk
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.