Tien pci-geluidskaarten getest

0
26

soundcard
Een geluidskaart dient al lang niet meer alleen voor het weergeven van het opstartgeluid van Windows. Wil je je inleven in de nieuwste games of pas van het Net geplukte MP3-muziek beluisteren dan verdient een zo goed mogelijk presterende geluidskaart de voorkeur boven een goedkoop prullending. Niet alleen je oren zullen blij zijn met een kwalitatieve geluidskaart, ook je pc zal vlotter werken met een geluidskaart die weinig beslag legt op de processor en op de systeembronnen van Windows.

De geluidskwaliteit die je hoort hangt af van een aantal factoren. Eerst en vooral natuurlijk de kwaliteit van de geluidsbron. Bij audiobestanden speelt de kwaliteit van het opgeslagen geluid een grote rol. In de tweede plaats is er de kwaliteit van de geluidskaart en tenslotte de kwaliteit van de luidsprekers of hoofdtelefoon.

Uit onze testen komen twee topscorers naar voren: de Diamond Monster Sound MX300 en de Terratec XLerate Pro PCI. Voor iedereen die vrijwel perfecte muziekweergave en -verwerking wil beleven, bevelen we van harte de Guillemot Maxi Studio Isis aan. De beste prijs/prestatie kwam van de A-Trend Harmony 3DS801A, maar dat is eigenlijk geen verrassing voor een kaartje dat zo weinig kost en verder nauwelijks fouten in het geluid laat horen.

Lees het volledige dossier.

Vorig artikelNiet voor melomanen
Volgend artikelKleine update van DirectX 7
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.