PEAQ is een nieuw merk IT-producten van Media Markt

3
549
In Nederland lanceerde Media Markt eerder dit jaar al het eigen PEAQ merk met onder meer laptops. Vanaf 26 augustus 2015 kan je de PEAQ producten ook in de Belgische filialen van de elektronicaketen kopen.

Media Markt lanceerde zes maanden geleden het PEAQ merk in Nederland. Nu rolt de elektronicaketen dit huismerk met diverse IT-producten ook internationaal uit. Het PEAQ hardwaregamma is exclusief verkrijgbaar bij de filialen van Media Markt en de onlinewinkel.

De PEAQ laptops worden geproduceerd door Lenovo. Het gamma bestaat voorlopig uit 7 laptops en 2 converteerbare laptops. Het wordt naar de toekomst toe uitgebreid met desktops, tablets en gaming pc’s. Meer informatie over de PEAQ productlijn vind je op www.mypeaq.be.

Het eerste model dat in de PEAQ serie wordt gelanceerd is een 14-inch laptop. De PEAQ PNB C1014 is uitgerust met een QuadCore Intel Celeron N2940 processor en 2 GB RAM, heeft een 14,1″ (35,8cm) Full HD scherm en komt met een 32 GB SSD met een extra 500 GB harde schijf. Besturingssysteem is Windows 10 Home Entry. De specificaties maken deze laptop uitermate geschikt voor studenten volgens Media Markt. De volledige specificaties kan je nalezen in dit pdf-bestand.

PEAQ PNB C1014 - I1B1

PEAQ PNB C1014 – I1B1 (© ; licentie: )

De PEAQ PNB C1014 laptop heeft een adviesprijs van € 349. In de loop van september komen alle andere modellen op de markt. Media Markt geeft 3 jaar garantie op de producten, terwijl 2 jaar gebruikelijk is.

Vorig artikelAudio direct op geheugenkaart digitaliseren
Volgend artikelMobiele harde schijf met tot 3 TB opslagcapaciteit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Heb een PEAQ laptop, 15″ scherm, i5-6200U met 12Gb RAM, een Geforce 940MX grafische kaart. opslag is een SSD 128Gb en een 1Tb gewone HDD.
    Ik gebruik deze nu 2 maanden en moet zeggen dat ik er zeer tevreden mee ben. Ik draai er zonder problemen CAD-software (2D & 3D) op alsmede Office 2016 en nog wat programma’s.
    Als enige (maar toch wel belangrijk punt, indien je de laptop veel meeneemt en rond sjouwt) minpunt zie ik de kwaliteit van de behuizing, deze is gewoon niet te vergelijken met een Acer, HP of om het even welk ander merk. Het is allemaal plastic en nog redelijk slapjes ook; dus opgepast hiermee als je h’m veel onderweg wilt gebruiken.
    Ik verplaats de laptop niet heel erg veel en als ik dat wel doe zit ie een goede tas dus hopelijk zal de behuizing het niet snel opgeven….

  2. hopelijk worden deze “lenovo”toestellen ook niet volgepropt met spyware, zoals eerdere modellen van dit merk, de kans is anders wel groot omdat mediamarkt bij een akkoord hiervoor wsl betere aankoopprijzen krijgt …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.