Spiegelreflexcamera met geïntegreerde Raspberry Pi computer

0
50
De Ierse fotograaf David Hunt heeft zijn Canon D-SLR uitgerust met een heuse mini-computer door een Raspberry Pi bordje in te bouwen in een batterijgreep.

David Hunt liep al een tijdje met het idee rond, maar met de lancering van de goedkope en onlangs door ons geteste Raspberry Pi (32,70 euro exclusief BTW) werd het ook betaalbaar. Hij gebruikte een defecte batterijgreep en wijzigde die zo dat de mini-computer, die niet groter is dan een kredietkaart, erin paste en de verschillende aansluitingen bruikbaar bleven.

Canon camera met Raspberry Pi

Canon camera met Raspberry Pi (© ; licentie: )

Door de batterijgreep met het Linux computertje aan zijn Canon 5D Mark II te koppelen beschikt de fotograaf over heel wat extra mogelijkheden. Zo kan hij een WiFi dongle aansluiten op de USB-poort om op die manier zijn spiegelreflex draadloos van op afstand te besturen met een pc , tablet of smartphone. Foto’s kan hij meteen laten verschijnen op een computer- of tabletscherm of ze back-uppen naar een harde schijf of flashgeheugen. Ook kan hij foto’s maken met verschillende intervallen.

In een video toont David Hunt hoe de Raspberry Pi in de gemodificeerde batterijgreep beelden van de Canon 5dMarkII verzendt naar een iPad.

Vorig artikelPhilips dictafoon registreert muziek in cd-kwaliteit
Volgend artikelBack-upsoftware beschermt ook bestanden in de cloud
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.