Inhoud is koning

1
59
WordPress is een van de vele blogplatformen

WordPress is een van de vele blogplatformen (© ; licentie: )

Het woord “blog” is een samentrekking van “web log” of webjournaal. Ook professionelen en bedrijven hebben de blog ontdekt. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar communicatie essentieel is. Een blog is een essentieel onderdeel van elke hedendaagse communicatiestrategie.

Bij alle zakelijke processen is een goede communicatie essentieel. Een blog kan daarbij een hulpmiddel zijn. Blogs kunnen zowel bij interne als bij externe communicatie diensten bewijzen. Je kunt een blog opzetten voor bestaande en potentiële klanten. Via nieuwsberichten en artikelen houd je je klanten op de hoogte van bestaande en nieuwe producten en diensten. De blog kan ook gebruikt worden om aan klanten te rapporteren over langlopende projecten. Ook intern kan een blog nuttig zijn. Medewerkers en afdelingen kunnen met elkaar discussiëren, vragen stellen of de vooruitgang van een project laten zien. Blogs kunnen dus openbaar, beperkt openbaar of privé zijn.

“Content”
Inhoud is sowieso koning op het internet en dat geldt ook voor een blog. ‘Content is king,’ luidt niet voor niets het Amerikaanse gezegde. Als de bloginhoud van slechte kwaliteit is, verliest je jouw publiek. Als de bloginhoud verouderd is of slechts zelden bijgewerkt wordt, vertrekt jouw publiek eveneens. Zie een blog dus zeker niet als een verplichting. Als het niets bijdraagt dan heeft het geen nut.

1
2
3
4
Vorig artikelTrio 2View compactcamera’s van Samsung
Volgend artikelAngry birds vliegen fysieke wereld binnen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik blog ook, alleen valt het mij op dat mensen die WordPress gebruiken, bijvoorbeeld Joomla volledig negeren, overigens is dat andersom ook zo.
    Maar goed, prima info, maakte een hoop duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.