Nikon achterna in de wereld van de HD films

0
29

Nikon kwam een dikke twee weken geleden op de proppen met de D90, de eerste digitale slr-camera met filmfunctie. Nu volgt ook Canon met de introductie van de EOS 5D Mark II. Deze 21,1 megapixel slr-camera is de eerste EOS die Full HD videobeelden vastlegt.
Canon EOS 5D Mark II
Krachtiger dan zijn voorganger
De opvolger van de EOS 5D is met zijn constructie van magnesiumlegering compact, licht in gewicht en beter beschermd tegen omgevingsinvloeden. De nieuwe Canon CMOS sensor heeft een ISO gevoeligheid met een bereik van 50 tot 25.600. De CMOS sensor wordt vergezeld van een nieuwe DIGIC 4 processor. Samen zorgen ze voor medium formaat beeldkwaliteit met een snelheid van 3,9 beelden per seconde tot een totaal van 310 beelden.

Full HD films
Full HD videoregistratie kun je activeren vanuit de Live View mode en stelt je in staat videobeelden vast te leggen met de volledige 1080 resolutie en met een snelheid van 30 beelden per seconde. De integratie van HD videoregistratie in een high-end 21,1 Megapixel camera opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor fotojournalisten en nieuwsfotografen.

Andere verbeteringen t.o.v. de EOS 5D
De EOS 5D Mark II is voorzien van het Canon EOS Integrated Cleaning System met een Fluor coating op het laagdoorlaatfilter. De camera heeft een groter lcd-scherm (3 inch) met VGA-resolutie en een 170° kijkhoek. Verder is er een automatische correctie van randverlichting. Dit gebeurt op basis van gedetailleerde EF objectiefgegevens om JPEG beelden rechtstreeks vanuit de camera te optimaliseren. Verder is er UDMA geheugenkaart compatibiliteit.

Belangrijkste technische specificaties
• nieuwe 21,1 Megapixel CMOS sensor met verbeterd EOS Integrated Cleaning System
• nieuwe Full HD 1080 resolutie videoregistraties
• 3,9 beelden per seconde bij continu-opnamen
• krachtige DIGIC 4 processor voor superieure beeldkwaliteit
• maximaal 310 grote JPEG beelden per reeks op een UDMA kaart
• 3-inch VGA (920k beeldpunten) Clear View LCD
• ISO 100-6400 (uitbreidbaar van 50 tot maximaal 25.600)
• 9 AF punten + 6 AF hulppunten

Beschikbaarheid en prijs
De prijs voor de body bedraagt € 2.499. Wanneer de Canon EOS 5D Mark II verkrijgbaar is, is nog niet bekend.

Adviesprijs
Nog niet bekend
Vorig artikelSlaan met je zweepje
Volgend artikelGestroomlijnde plasma’s