Superzoom

0
35

De Panasonic Lumix DMC-FZ18 is een 8,1 megapixel camera met een Leica groothoeklens van 28 mm en krachtige 18x optische zoom.
Panasonic DMC-FZ18
Panasonic brengt een nieuwe camera in de FZ-reeks uit. De Lumix DMC-FZ18 is een 8,1 megapixel camera met een Leica DC VARIO-ELMARIT groothoeklens van 28 mm en krachtige 18x optische zoom (equivalent van 28-504 mm op een camera met 35 mm film) en f/2,8 helderheid. Panasonic rustte de nieuwe camera ook uit met het  beeldstabilisatiesysteem dat bestaat uit MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) om handtrillingen te onderdrukken en Intelligent ISO Control om beeldwaas te verminderen. Naast de twee beeldstabilisatiesystemen beschikt de camera ook over drie nieuwe functies, die automatisch worden uitgevoerd. De intelligente scènekiezer stelt automatisch de geschikte scènefunctie in naargelang de scène die je wil vastleggen. Het gezichtsherkeningssysteem helpt de camera om menselijke gezichten te herkennen, scherp te stellen en AE in te stellen. Met het continue AF-systeem kan de camera zelfs zonder de sluitertoets half in te drukken scherpstellen op het onderwerp. De FZ18 kan beelden opslaan in het RAW-bestandsformaat, dat met de meegeleverde software kan worden bewerkt en ontwikkeld. De camera heeft een intern geheugen van 27 MB en maakt gebruik van SD-, SDHC- en MMC geheugenkaarten. De DMC-FZ18 heeft een 2,5-inch LCD-scherm met hoge resolutie en 207.000 pixels en heeft ook een 0,44-inch elektronische beeldzoeker (EVF). De camera is leverbaar in zilver of zwart vanaf september en kost € 480.

Adviesprijs
€ 480
Vorig artikelCompact en functioneel toestel voor de mobiele mens
Volgend artikelTwee vergelijkbare desktop vervangende notebooks op de testbank
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.