Acrobat 8 is eenvoudiger en gebruiksvriendelijker

0
33

Hoewel Microsoft en volgens de geruchten zelfs Google aan alternatieven werken, timmert Adobe gestaag verder aan zijn universele documentformaat PDF (Portable Document Format). Wat is er vernieuwd in Adobe Acrobat Professional 8, de software om PDF-documenten te creëren en te beheren?
Adobe Acrobat 8 Professional
Microsoft werkt al geruime tijd aan zijn XML Paper Specification (XPS), een eigen documentbladeraar die het PDF (Portable Document)-formaat moet wegconcurreren. Deze zelfverklaarde ‘PDF Killer’ zit natuurlijk ingebakken in Windows Vistaen Office2007 .
Ook Google schijnt te werken aan een PDF-alternatief. De eigenaar van het PDF-formaat, Adobe, laat zich daar niets aan gelegen liggen en lanceert versie 8 van Acrobat, zijn platform voor de creatie van ‘draagbare’ documenten. Ook de gratis Acrobat Reader 8 die nodig is om dergelijke documenten te kunnen openen en printen staat intussen ter beschikking.

ISO-standaard
Adobe Acrobat 8 wordt gebruikt om zelf PDF-bestanden aan te maken. Ook documenten omzetten naar PDF/A, de ISO-standaard voor het archiveren van elektronische documenten op lange termijn, of naar PDF/X, een bestandsindeling bedoeld voor professionele afdrukken van hoge kwaliteit, behoren tot de mogelijkheden. Veel echt spectaculaire vernieuwingen zitten er niet in deze versie. Adobe legde bij versie 8 de klemtoon op vereenvoudiging en gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe verise 8 van Adobe Acrobat is vooral veel gebruiksvriendelijker

1
2
3
Vorig artikelEen draadloze muis voor onderweg
Volgend artikelInkjetprinter drukt foto’s af met fotokwaliteit
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.