Fotoverzamelingen snel en efficiënt beheren en delen

12
106

Hoewel de naam aan een muziekgroep doet denken, is ACDSee 8 Fotomanager wel degelijk een programma voor de fotoliefhebber. De fabrikant ACD Systems omschrijft het programma zelf als "de snelste en gemakkelijkste manier om digitale foto’s en media te beheren, in een oogwenk te organiseren, verfraaien en delen".
acdsee8_box
In de doos vinden we een duidelijke, Nederlandstalige handleiding: zo hoort het! Overigens is de help-functie opvallend goed uitgewerkt in dit programma, met veel wizards en nuttige informatie op het juiste moment.
Na een probleemloze installatie en registratie blijken er twee programma’s geïnstalleerd te zijn: het eigenlijke ACDSee 8 Fotomanager en de ACDSee Apparaat Detecteerder 3.0. Dit laatste wordt voortaan automatisch gestart wanneer je je computer start en toont een pictogram in het systeemvak van de Windows-taakbalk. Wanneer je een camera aansluit op je computer of een geheugenkaartje in de gleuf van je pc steekt, verschijnt er een dialoogvenster waarin je uitgenodigd wordt om de aanwezige foto’s met ACDSee naar je harde schijf te kopiëren. Klik je op OK, dan start er een wizard die je helpt de foto’s op een zinnige plaats te zetten. Desgewenst worden de bestanden gewist op de camera of de flashkaart. Je kunt dit proces zelfs volledig automatiseren, zodat je niet eens meer hoeft te klikken: camera aansluiten – even wachten – camera loskoppelen, klaar. Misschien vind jij dat handig. Als je daar niet van houdt, kan je die Detecteerder natuurlijk compleet uitschakelen.


ACDSee Apparaat Detecteerder 3.0

Dokken
De lay-out van ACDSee 8 Fotomanager volgt min of meer de standaard bij dit soort programma’s. Centraal op je scherm staat het deelvenster Bestandslijst. Hier zie je de miniatuurvoorbeelden van alle foto’s en mediabestanden van de aangeduide map of selectie die je maakte.
In het mappenvenster linksboven zie je de mappenstructuur van de vaste schijven, de verwijderbare geheugendragers en de cd-romstations van je computer. Linksonder in de hoek van de standaard lay-out zie je het voorbeeldvenster, waarin een groter voorbeeld van het aangeklikte miniatuurtje. Rechts op het scherm bevindt zich het taakvenster, een dynamische lijst van veelvoorkomende taken en opdrachten.


Je werkomgeving

1
2
3
4
5
Vorig artikelGoedgevulde suite met software voor je cd- of dvd-brander
Volgend artikelNieuwe handheld met geïntegreerde Wi-Fi- en Bluetoothverbinding
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

12 REACTIES

  1. had de engelse probeerversie gedownload van internet, later de ned. versie gekocht maar de engelse versie blijft er op staan, kan ik niet verwijderen, de ned. versie werkt niet, snap er niks van.

  2. Wie kanmij informeren over het beheren van de foto\’s qua plaats in een serie b.v. (diasorteerraam). Hoe verander ik het formaat (semi-panorama) van een foto. Is deelaanpassingen van een foto ook mogelijk?
    Met belangstelling,
    Rolf

  3. Het probleem van ACD installer heb ik ook sinds 10 maart 2006 en is nog steeds niet opgelost.

  4. @Roderick: ACDSee 8 (alsook de Pro, test verschijnt eerstdaags) kunnen wel film weergeven, verwerken in een show en zo, maar je kunt ze niet editeren. Ik zou voor een specifiek programma voor elk gaan. Zonet krgen we bij DiskIdee Magix Fotomaker 2006 en Magix Video deluxe binnen, testverslag binnen enkele dagen.
    Mvg, René

  5. Rene… kan deze ook video\’s aan of enkel foto\’s. Zijn er pakketten die beide kunnen of raad je 2 aparte aan? (video en foto)

  6. Intussen heb ik het antwoord zelf gevonden. Je kan inderdaad in de beschrijvingen en aantekeningen zoeken.
    Wel vind ik de invoer in deze velden niet ideaal, je kan zelf geen nieuwe regel beginnen, je moet alle tekst maar na elkaar typen. Of eerst een beschrijving in word maken en dan er in plakken, dan lukt het wel.

  7. Dag

    kan iemand me vertellen of dit programma ook toelaat om langere beschrijvingen aan elke foto te hangen, en om in die lange beschrijvingen te gaan zoeken? of moet je echt met trefwoorden werken?

  8. @cjrolandus: Vreemd. Kijk eens onder Mijn Computer / Instellingen / Software of het (oude) programma daar misschien nog instaat, en verwijder het langs die weg?

  9. Mooi programma. Maar heb je het een keer van je computer verwijderd, dan laat het zich niet meer opnieuw installeren! Klik ik op installeren, dan verandert het handje even in het zandlopertje om vervolgens weer een handje te worden. ACDsee installer reageert niet. Programma pas gekocht. Dus alles is legaal. Van de technische supportafdeling van ACD heb ik nog geen reactie. Iemand die dit probleem bekend voorkomt misschien?

  10. het is gemakelijk om zo je fotoalbum te bekijken en degenen die je wilt printen nu zelf kan doen

  11. tot nu toe heb ik alleen de 30-dagen trial versie op mijn computer staan. Ik twijfel nog tussen adobe elements 4.0 en dit pakket.
    Dit ziet er eigenlijk wel heel goed en modern uit. Adobe toont wat oubolliger, maar is oh zo bekend en daardoor ook veel lektuur over verkrijgbaar. Bovendien prijstechnisch de helft goedkoper.
    Ik ben nog aan het uitproberen maar het beloofd veel.

Reacties zijn gesloten.