Podcast 15: Dragon NaturallySpeaking 8

1
57

In DiskIdee Radio podcast nummer 15 volgen René Paulus tijdens zijn test van het spraakherkenningpakket Dragon NaturallySpeaking 8.
podcast2_250
Dragon NaturallySpeaking 8 is de nieuwste versie van het spraakherkenningspakket voor Windows waarin ook technologie zit van het ter ziele gegane Belgische taaltechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. Is spraakherkenning eindelijk volwassen geworden en echt bruikbaar? Ontdek het tijdens de hands-on test door René Paulus. De podcast wordt besloten met podsafe muziek van de Zweedse rock-muzikante Lizzi, geplukt van de website van haar platenmaatschappij Magnatune. Op die site vind je veel muziek die je voor persoonlijk gebruik gratis mag downloaden. Kies het gewenste genre of de gewenste artiest, beluister de muziek on line (hoge of lage kwaliteit) en download ze door een licentie te nemen: kies "non-commercial and school projects". Daarna kun je mp3’s downloaden. De muziek is ook te koop en dan kun je ze downloaden in hogere kwaliteiten, tot en met zonder verlies gecomprileerd.
Je kunt deze en de vorige DiskIdee-podcasts hier beluisteren of je via die link abonneren op de rss-feed, zodat nieuwe uitzendingen voortaan automatisch naar je worden toegestuurd. De vijftiende DiskIdee-podcast duurt ongeveer 15 minuten en het mp3-bestand is minder dan 7 MB groot. Het gebruikte formaat is mp3 CBR stereo 56 Kbit/s met ID3-tags. Reacties zijn zoals steeds welkom op info@diskidee.be. Op deze pagina vind je overigens een overzicht van alle vorige DiskIdee Radio podcasts.

Vorig artikelMicrosystemen spelen ook mp3-bestanden
Volgend artikelRobot en Co
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.