Digitale foto’s op tv tonen

15
124

Van Easy Computing ontvingen we Foto’s op TV op cd/dvd versie 3.0. Eigenlijk is dit programma niet nieuw voor ons: vorig jaar testten we ook al versie 2.0. Die versie vonden we toen een aanrader. Benieuwd of we dat van de nieuwe versie ook kunnen zeggen.
ec_fototv30_doos
Het eerste wat opvalt aan de nieuwe versie is de verpakking. De vorige versie werd geleverd in een dvd-box. Tegenwoordig wordt heel wat software zo verkocht, en telkens is dat een speurtocht op de cd-rom naar de handleiding. Soms is dat een Word-document, soms een PDF-bestand, soms moet je het programma eerst installeren en blijkt de handleiding onder de helpknop te zitten.
De pakketten die we ontvingen van Easy Computing zitten weer in een kartonnen doos met ingesloten een degelijke, duidelijke, gedrukte handleiding in het Nederlands! Overigens niets dan lof over deze handleiding, wie nog nooit met dergelijke programma’s gewerkt heeft vindt hier een praktische leermeester.

Je werkomgeving
Ook het programma zelf onderging een cosmetische behandeling. Zo staan bijvoorbeeld alle knoppen nu bovenaan op één balk. Het hoofdscherm bestaat nog steeds uit vijf deelvensters. Het deelvenster in de linkerbovenhoek toont je alle bestanden en mappen op je harde schijf. Hier selecteer je een map waarin foto’s zijn opgeslagen die je wilt opnemen in je diavoorstelling. In het centrale deelvenster worden vervolgens alle foto’s die beschikbaar zijn in de geselecteerde map als miniaturen weergegeven. Ook de geluidsbestanden worden hier getoond.
In het voorbeeldvenster rechtsboven kan je een geselecteerde foto vergroot bekijken, eventueel met de gekozen animatie, de ingestelde overgang enzovoort. Het deelvenster in de linkerbenedenhoek dient voor het aanmaken van hoofdstukken. Je bent helemaal niet verplicht je diavoorstelling in te delen in hoofdstukken, maar elke hoofdstuk kan je achteraf met de afstandsbediening van je dvd-speler afzonderlijk starten. Voor langere voorstellingen kan dat wel eens praktisch zijn.
Onderaan het scherm ten slotte vind je de montagetafel. Hier worden alle elementen verzameld die je gebruikt in je diavoorstelling: foto’s, overgangen, geanimeerde teksten, geluidsbestanden enzovoort.


Je werkomgeving in Foto’s op TV op cd/dvd versie 3.0

Aan de slag
In eerste instantie sleep je je foto’s in de juiste volgorde naar de montagetafel. Nu kan je op je foto’s allerlei filters loslaten, gaande van kleurenfilters via geometrievervormende filters tot olieverfeffect.


De foto’s sleep je in de juiste volgorde op de montagetafel

Nieuw in versie 3.0 zijn de 3D en de geanimeerde filters, ze zorgen soms voor spectaculaire effecten: zo kan je het bij een foto van een druilerig Londen laten regenen, of sneeuwvlokjes laten neerdwarrelen op de foto van Biaritz.


Met een geanimeerde filter valt er zelfs in mei sneeuw in Istanbul!

1
2
3
Vorig artikelCompacte multifunctional
Volgend artikelNieuw panoramisch tv-scherm in de NextVision-reeks
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

15 REACTIES

  1. Na aankoop van de versie 4.0 heb ik mijn foto\’s van vakantie op cd-rom gebrand. Bij het afspelen op tv komen er telkens vervelende kleurvlekken op de foto\’s. Na contact met de supportafdeling diende ik mijn cd-rom te branden op lage snelheid. Dit heb ik gedaan, doch het helpt niet. Wie heeft mij raad ?

  2. Werk nu met windows XP
    computer Intel(R) Pentium 4 CPU 3.00 GHz
    299 GHz, 099GB of RAM. Dit product werkt niet meer. Na het opstarten en importeren van foto\’s stopt dit programma comleet.
    Inderdaad zoals al eerder gemeld weggegooid geld. En slechte ondersteuning / Informatie

  3. Werken met het TV4 is zeer eenvoudig. Ik gebruik een PC met 512 geheugen en soms wil het programma afsluiten omdat ik mijn PC te zwaar belast met het werken in albums? In elk geval kan ik altijd saven voordat het programma afsluit. Regelmatig saven is sowieso aan te raden indien je aan een groot project werkt. Dat geldt voor alle vormen van foto/video bewerking. Voor mij geen andere software meer, voor foto\’s naar CD/DVD is TV4 mijn programma.

  4. Ook bij mij gaat het goed als ik het maar niet ga branden want dan herstart mijn pc gewoon. Ik heb al support van hun gehad en alles gedaan wat ze voorstelden. Helaas zonder succes. Ik heb hen nogmaals gemaild, wacht nu op reactie…..

  5. Helaas, ook bij mij loopt het programma (Foto\’s for Television 4.0)regelmatig muurvast. Ik begin nu toch echt te denken aan een fouit in de software. Mijn systeem voldoet ruimschoots aan alle eisen. Zo heb ik 1012 mb intern geheugen. Alle andere programma\’s draaien uitstekend en dus zonder problemen. Erg frustrerend om hier mee te werken. Wie kan mij een aanbeveling doen voor soortgelijk een programma dat wel goed draait. Ik hoor het graag, waarvoor dank.

    René de Bont
    bont.goirle@home.nl

  6. ik ben wel tevreden , had juist in het begin bij de installatie de foutmelding 6001 maar met de helpdesk is dit verholpen ,
    en bij problemen ———ga eens na of er genoeg ram geheugen aanwezig is —512 is het strikt minimum ,beter nog 1024 ram

  7. Ik heb TV2 van easycomputing al een tijd in bezit.
    Ik heb prima ervaringen met het programma.
    Super mooie SVCD gemaakt van onze Afrika reis en Egypte reis.

    De fotoos die ik gebruik verbeter ik eerst vooraf met Adobe Photoelements en ik kies het formaat 800 bij 600 om in de diavoostelling te gebruiken.

    De SVCD is zonder problemen af te spelen op TV middels DVD speler.
    Voor praktische vragen over het gebruik van het programma en mogelijke problemen die je ondervindt,
    kun je me mailen.

  8. ik heb ook versie 3.0 hierzo liggen, filmpje gemaakt van foto\’s, audio eronder, effecten toegepast, niks aan de hand.
    alles op dvd gebrand, en bij het afspelen van de dvd, loopt ie vast na een tijdje, HEEL VEEL contact gehad met hun support-afdeling. en na lang wikken en wegen, mocht ik pakket terugsturen, en kreeg dan een nieuwe versie van hun. het pakketje is 3 weken onderweg geweest van Haarlem (support afdeling) naar belgië (hun andere support afdeling) en toen kreeg ik hetzelfde pakketje terug binnen 2 dagen, omdat het teveel beschadigd is. dus hun willen beweren, dat ze de oude doosjes weer hergebruiken (hahaha) iemand meer ervaring met dit probleem, oplossingen, andere programma\’s??

  9. @g.vanhal: Nee, een update bestaat niet – de nieuwe complete versie kost maar 19,95 euro dus een afzonderlijke update is commercieel niet haalbaar. Zover ik kan nagaan (heb het niet getest) zijn er hoofdzakelijk cosmetische wijzigingen aangebracht tov. versie 3: een beetje meer zus, andere zo… je kent dat wel.

  10. @patrick.masscheleyn: Vermoedelijk maakt je pc ergens een conflict met een ander programma, bij ons loopt dat programma nog altijd als een trein. Al contact opgenomen met de support-afdeling van Easy Computing?

  11. heb ook problemen met het installeren van digitale fotos op tv3.0 mijn pc loopt telkens vast als ik dan reset staat het ikoontje er wel als ik er dan op klik krijg ik klasse niet gerigistreerd is soms iemand die daar een oplossing voor heeft

  12. Het product werkt bij mij ook erg beroerd. Of, eigenlijk, werkt het helemaal niet! Zodra ik 1 of 2 foto\’s heb versleept loopt mijn pc vast en moet alles weer opnieuw opstarten. De oplossingen die ik kreeg via de zgn. Support pagina, had ik al toegepast n.a.v. de problemenpagina op hun site. Jammer, ik zit nu met een pakket waar ik niks mee kan, maar ook niet meer kan terugbrengen! Wat een sof! Gewoon geld weggegooid dus.

  13. Ik heb versie 2. Ook nogal wat problemen. Prgm loopt regelmatig halverwege vast zonder mogelijkheid iets op te slaan.
    Om gek van te worden. Onlangs dan uiteindelijk reportage gemaakt in powerpoint en afgespeeld via pc > beamer.
    Kwaliteit is ook stukken beter via Powerpoint.

  14. het produkt zou werken op windows xp, nu na een diavoorstelling gemaakt te hebben, wil mijn PC hem niet openen en vraagt de media player om een codex, die zou ontbreken. Ook op de TV via de DVD speler geeft deze aan kan geen gegevens vinden op schijf. Hij speelt wel via Multimedia hotkey maar dit is een kwaliteit om van te wenen. Voor mij weggegooid geld. Support heeft het nog niet opgelost alleen een voorstel om realplayer binnen te halen, die dan ook niet werk en vol reclamespam zit.

Reacties zijn gesloten.