Upgrade populaire D70 en nieuwe budgetvriendelijke 6 megapixel

0
19

nikond70s
De Nikon D70 werd zo’n 15 maanden geleden geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een erg populaire camera. Het toestel wordt niet alleen door amateur-fotografen erg gesmaakt maar wordt ook vrij veel ingezet op professioneel niveau. Nikon komt nu met een geüpgrade versie van de D70. Uiterlijk heeft de Nikon D70s alles van de D70. Alleen de monitor op de rug van de camera is vernieuwd. Het scherm is nu 2 inch groot terwijl dit bij de D70 1.8 inch was. De bediening en de mogelijkheden blijven onveranderd. Er is wel gesleuteld aan de menuweergave, deze oogt wat overzichtelijker. De lichtkegel van de ingebouwde flits is voldoende breed om ook het volledige beeldveld van een 18mm objectief uit te lichten. De LSI processor zorgt voor wat snellere verwerking van de beelddata. Ook aan de Nikon Multi-CAM900 autofocusmodule is gesleuteld wat zorgt voor een grotere precisie bij het scherpstellen.
Nikon stelt, naast de geüpgrade versie van de D70, de nieuwe Nikon D50 voor. De Nikon D50 is een gloednieuwe, budgetvriendelijke camera. Door de lagere prijs zal de D50 rechtstreeks de concurrentie aangaan met toestellen als de Canon 350D en de Pentax *ist. Het toestel is nog compacter en lichter gebouwd dan de D70. Het toestel is voorzien van een 6 megapixel CCD. De bediening is eenvoudiger en de automatische belichtingsmogelijkheden zijn uitgebreid. Kan het trouwens nog gemakkelijker dan met de ‘automatische autofocus’. De camera kiest zelf de meest geschikte autofocusmodus: enkele of continue servo. De opnamesnelheid is iets lager dan bij de D70: 2.5 in plaats van 3 beelden per seconde. De kortste sluitertijd is 1/4000 seconde. De scherptedieptecontroleknop is gesneuveld en het toestel is jammer genoeg niet voorzien van een sleuf voor Compactflash geheugenkaartjes. De D50 gebruikt SD kaartjes. Een snelle USB 2.0 interface zorgt voor een vlotte verbinding tussen camera en computer.
Tegelijk met de nieuwe camera’s presenteert Nikon twee elkaar mooi aanvullende zoomobjectieven: de AF-S DX 18–55mm / 3.5 – 5.6G ED en de AF-S DX 55–200mm / 4 – 5.6G ED.

Vorig artikelProfessionele afdrukken
Volgend artikelStarterkit voor digitaal dicteren