Paintshop Pro geïntegreerd met WordPerfect Office

0
32

Dag op dag één jaar na de introductie van WordPerfect Office 12 lanceert Corel WordPerfect Office 12 – Small Business Edition. Hiermee wil het bedrijf tegemoet komen aan de noden van KMO’s (Be: Kleine en Middelgrote Ondernemingen) en MKB’s (NL: Midden- en KleinBedrijven): een verzameling handige, taakgerichte, professionele gereedschappen maar die geen hoge technische kennis vereisen. Kleinere ondernemingen kunnen immers vaak niet terugvallen op een uitgebreide IT-staf.

wp12_doos
Dit pakket omvat eerst en vooral een Task Manager, vanwaar je toegang hebt tot alle andere toepassingen, en dan zoals wel te verwachten was WordPerfect 12 als tekstverwerker, Quattro Pro 12 als rekenblad en Presentations 12 als presentatiepakket voor je diashows. Met WordPerfect OfficeReady krijg je er een karrenvracht sjablonen en uitgewerkte voorbeelden bij. Volledig nieuw is dan weer WordPerfect Mail, een mail-client met een databank voor je contacten, een kalender die je desgewenst kan delen met anderen en een ingebouwde Spam-filter. Misschien ben je het nog niet gewoon, maar na de overname van Jasc door Corel was het wel te verwachten: ook Paint Shop Pro 9 zit mee in het pakket WordPerfect Office 12 – Small Business Edition. Een bespreking van dit onderdeel kon je al eerder lezen op deze website. Als toetje krijg je er nog Norton Internet Security 2005 bijgeleverd, zij het dan wel met een licentie voor slechts 90 dagen. In de persmededeling wordt herhaaldelijk gewezen op de volledige compatibiliteit met de Microsoft Office producten, maar in één adem wordt daar aan toegevoegd dat WordPerfect Office 12 – Small Business Edition vele honderden dollar goedkoper is dan vergelijkbare software van Microsoft. Momenteel zijn ons alleen de Amerikaanse prijzen bekend: 349 US Dollar voor de volledige versie, en 179 US Dollar voor een upgrade. Om recht te hebben op een upgrade dien je ofwel één van de vorige versies uit de WordPerfect-familie te bezitten – dat is logisch – ofwel gelijk welke versie van Microsoft Office. Corel hanteert hier toch wel een vreemde definitie van het begrip upgrade! Je kan een proefversie van 30 dagen downoaden op de website van Wordperfect.

Systeemvereisten
Windows Server 2003 , Windows XP (met SP2 Home of Professional Edition), Windows 2000 (met SP4), of Windows 98 SE ; 128 MB RAM (512 MB aanbevolen) ; 300 MHZ Pentium II of gelijkwaardig (1.0 Ghz Pentium III of gelijkwaardig aanbevolen) ; 1.2 GB op de harde schijf) SVGA, 16-bit color monitor met 800×600 of hoger cd-rom muis.
Vorig artikelBijna perfect
Volgend artikelDvd-recorders met ingebouwde jukebox
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.