LCD-tv voor relatief lage prijs

0
38

De Belgische importeur Dmax vernieuwt zijn V2Max-gamma van LCD-tv’s. Wij probeerden de nieuwe 26" (68 cm) VL-2600 uit.
v2maxvl2600_klein

De V2Max VL-2600 heeft een strakke vormgeving, met niet te dikke zilverkleurige randen en een stevige zilverkleurige voet waarop de tv stabiel staat te pronken. Het geheel weegt iets meer dan 22 kg zonder de meegeleverde lange smalle luidsprekers die op hun eigen compacte statiefjes staan.
Op het gebied van aansluitingen komt de VL-2600 niets te kort. Je kunt een pc of projector aansluiten via de aanwezige RGB VGA-aansluiting (een echte digitale aansluiting ontbreekt helaas). Daarnaast zijn er ingangen voor S- en Composietvideo, zowel achteraan als op de zijkant. Uiteraard kun je ook stereogeluidsbronnen aansluiten via RCA-stekers. Je krijgt ook één Euro-SCART aansluiting. Ten slotte is er nog een Component Y/Pb/Pr RCA-aansluiting met een resolutie tot 720(p) beeldlijnen non-interlaced of 1080(i) beeldlijnen interlaced voor digitale tv of dvd.

Strak
De meeste aansluitingen zitten zoals gezegd op de achterkant en zijn naar onderen gericht. Daardoor kan deze platte tv in zowat elke kast of tegen elke muur worden geplaatst, maar het is wel wat v2maxVL2600_4.jpgmoeilijker om de stekers op hun plaats te krijgen. Als je met z’n tweeën bent en de tv voorzichtig vooruit kantelt gaat het aansluiten iets handiger. De aansluitingen op de zijkant zijn wel eenvoudig te bereiken en kunnen dienen om bijvoorbeeld tijdelijk een camera op aan te sluiten. De bedieningsknoppen op de voorkant zijn ook naar onderen gericht, zodat het voorpaneel er strak blijft uitzien. Gelukkig staan er wel pictogrammen op de voorkant, zodat je de bedieningsknoppen eenvoudig terugvindt.
In de praktijk zul je natuurlijk vooral de meegeleverde middelgrote afstandsbediening gebruiken om de tv te bedienen. Maar de aanwezigheid van knoppen op de tv vormt toch een zekerheid voor het geval de afstandsbediening verloren of stuk zou gaan. De knopjes op die afstandsbediening zijn redelijk klein en liggen ook dicht bij elkaar. Bovendien zijn er heel veel knopjes, al dragen ze wel duidelijk teksten of pictogrammen. Echt moeilijk is deze tv niet te bedienen, zeker niet omdat het instelmenu (in tegenstelling tot de handleiding) ook Nederlandstalig is.

v2maxVL2600_3.jpg

Heel veel snufjes zitten er niet op, al zijn er wel acht verschillende zoomstanden en een ‘auto’-stand voor automatisch beeldaanpassing, naast wat snufjes zoals PIP (Picture in Picture), stilstaand beeld en Favorite Channel Selection. Dit laatste maakt het mogelijk om met één knop op de afstandsbediening tot vijf favoriete kanalen op te roepen (niet alleen tv-kanalen maar ook aangesloten videobronnen). De TeleText-voorziening heeft een eerder mager geheugen voor tien pagina’s.

1
2
Vorig artikelNetwork Walkman biedt 40 uur aan luisterplezier
Volgend artikelExtern opslagmedium leest geheugenkaarten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.