LCD-tv voor relatief lage prijs

0
38

Compagnon
De maximale beeldresolutie voor pc-beelden bedraagt 1024 x 768 beeldpunten, hoewel het gebruikte lcd-paneel capabel is om maximaal 1280 x 768 beeldpunten weer te geven. Daardoor is deze tv ook geschikt voor de weergave van hogedefinitie tv-signalen, maar je kunt er ook gemakkelijk een v2maxVL2600_2.jpgspelconsole of pc op aansluiten. De beeldkwaliteit bij de weergave van pc-beelden is meer dan behoorlijk: je kunt het scherm echt als (groot uitgevallen) computerscherm gebruiken zo je dat wenst. Daardoor is deze tv ook een ideale compagnon van de nieuwe Windows XP Media Center Edition pc’s die mondjesmaat op de markt verschijnen. Bij onze recente test van Media Center gebruikten we trouwens onder andere deze tv als testscherm.
De beeldkwaliteit voor tv-signalen van de kabel is een ander paar mouwen. Hier laten de wat goedkopere tv’s het dikwijls afweten, omdat de gebruikte tuner en de interne beeldcorrecties niet altijd van de beste kwaliteit zijn. Ook deze V2Max is geen match voor bijvoorbeeld een goede Sony- of Panasonic-tv. De kwaliteit is goed genoeg om naar te kijken, daar niet van, maar als je echt het onderste uit de kan wil qua beeldkwaliteit en vooral veel naar de kabel kijkt, dan vind je doorgaans een betere beeldkwaliteit bij de bekendere tv-merken. De beeldkwaliteit voor aangesloten bronnen zoals dvd is zeer behoorlijk, maar zeker niet top. Contrast en zwartniveau kunnen goed worden afgesteld, maar de kleurweergave krijg je technisch nooit honderd procent in orde. Dat valt natuurlijk vooral op bij de speciale testbeelden die wij gebruiken. In de praktijk valt het beeld bij het bekijken van dvd-films, zoals Gladiator, nog mee.

v2maxVL2600.jpg

Conclusie
Omwille van zijn relatief lage prijs en vele aansluitmogelijkheden is de V2Max VL-2600 zeker een aanrader. Consumenten die minder belang aan de prijs en heel veel belang aan een superieure beeldkwaliteit hechten (vooral dan voor tv-signalen), kijken wellicht beter uit naar een van de betere lcd-tv’s van bekendere merken zoals Panasonic, Philips of Sony.
Adviesprijs
1.345 euro
1
2
Vorig artikelNetwork Walkman biedt 40 uur aan luisterplezier
Volgend artikelExtern opslagmedium leest geheugenkaarten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.