Verhalen vertellen met foto’s

22
114

Komt Sint Niklaas vroeg dit jaar? Of weten ze bij Microsoft niet meer wat te doen met hun geld? Feit is dat je op de website van Microsoft na de gratis superrekenmachine, die we reeds eerder op deze site bespraken, sinds 27 oktober ook Photo Story 3 gratis kan downloaden.
story3_logo
De eerste vraag die je je stelt is natuurlijk wat dit programma dan wel doet. Luister even mee naar de reclamejongens van Microsoft: "Breng je digitale foto’s tot leven, en ervaar ze op een verbazingwekkende, nieuwe wijze. Maak er een diavoorstelling van. Met één klik kan je je foto’s bijwerken, bijsnijden of draaien. Voeg er achtergrondmuziek aan toe, spreek je eigen commentaar in. Maak titels en overgangseffecten, en vertoon ze op je pc, je tv of je gsm." (vrije vertaling van de Engelstalige website).

Gratis, ja, maar…
Klinkt niet slecht: helemaal gratis en voor niets? Er is toch wel een voorwaarde aan verbonden. In hun strijd tegen illegale versies van Windows moet je er eerst mee instemmen dat Microsoft even controleert of jouw besturingssysteem wel een legale versie is. Bij Microsoft noemen ze dat hun "Genuine Microsoft Software Program", Genuine betekent dan ook "raszuiver". Blijkt dat in orde, dan kan je het programma Photo Story 3 downloaden en gebruiken. Wat er gebeurt wanneer je een illegale versie blijkt te bezitten, kunnen we je helaas niet vertellen. Volgens Microsoft is het niet de bedoeling om zondaars te vervolgen, wel om trouwe klanten te bevoordelen. Laten we dat gekregen paard toch maar eens in de bek kijken.

De installatie
Na het downloaden van een klein bestandje (5,3 MB) installeert het programma zich vlekkeloos. In tegenstelling tot de meeste andere Microsoft producten worden er geen snelkoppelingen geplaatst op je bureaublad, werkbalken Snel Starten of wat dan ook – je moet het bijna zoeken in de lijst "Mijn Programma’s".

Eerste stappen
In een openingsscherm vraagt Photo Story 3 je of je een nieuwe Story (verhaal) wil maken, of een bestaande Story wil bijwerken dan wel afspelen. In een volgende stap moet je de foto’s selecteren die je in je voorstelling wil tonen. Die foto’s mogen op verschillende plaatsen staan en zelfs van verschillende formaten zijn, dat heeft allemaal geen belang.


Het selecteren van de foto’s

In dit scherm kan je ook je foto’s bewerken. In tegenstelling tot de meeste programma’s voor fotobewerking wijzig je hier niets aan de oorspronkelijke foto zelf: het is alsof je een kopie ervan bewerkt, en het is die kopie die je in je uiteindelijke presentatie gaat gebruiken.

1
2
3
4
Vorig artikelThrustmaster werkt samen met Skype
Volgend artikelCompacte fotoprinters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

22 REACTIES

  1. @Leendert: Waarschijnlijk een verkeerde koppeling tussen type bestand en programma. Open eens Windows Verkenner, en ga naar 1 van je filmpjes. Rechtsklikken op het filmpje, in het snelmenu dat je dan ziet kies je Openen Met. Seleteer in delijst het programma waarmee je je filmpjes wilt openen, en vink nu onderaan het vakje \”Altijd deze keuze maken\” aan. Klik OK, en dat zou dan moeten werken. Laat iets weten!
    Groetjes, René

  2. Photo Story 3 is een leuk programma. Ik heb er al een paar \”filmpjes\”meer gemaakt. Helaas was nu het probleem dat de koppeling naar Windows Media Player niet meer werkte (kon gemaakt verhaal niet meer afspelen via het programma zelf). Programma verwijderd, nieuw programma geladen. Nog steeds hetzelfde probleem; ik kan gemaakt verhaal niet apselen via Pohotstory, maar moet eerst naar Windows Media Player.
    VRaag: waar ligt de fout?????

  3. @ u_ozmen: Het resultaat van Photo Story 3 is een WMV bestand, OK? Open nu Nero Smartstart, die je vraagt wat je wil doen. Kies een DVD maken. Dan kies je video DVD. De wizard opent (bij mij althans) nu NeroVision Express 3SE, dt is één van de vele onderdelen die standaard bij Nero zitten. Je zet je WMV bestand erin, evenetueel zelfs meerdere, je maakt desgewenst hoofdstukjes en titels aan, en branden maar. Het resultaat werkte bij mij perfect.

  4. help help help ik hep wel een slide show gemaakt voor alle apparaten.wat ik voor pc gemaakt heb werkt prima met win media player. maar hoe moet ik dvd pal bestand branden op dvd..met nero is het me niet gelukt..een uitleg met stap voor stap zou iedereen helpen denk ik..alvast bedankt…

  5. Sorrie maar vindt het programma slecht. Als ik kies om een pal dvd te maken, maakt het programma een wmv bestand. Bij mijn weten bestaat een dvd toch echt uit vob bestanden.

    Geef mij maar Magix Foto op cd & dvd of Pinnacle Studio 10. Deze 2 programma\’s zijn wel wat moeilijken maar hebben ook veel meer functies.

  6. Sonic DVD for Photo Story 3 for Windows

    helaas niet gratis! Maar mischien weet iemand waar het wel gratis te krijgen is?

  7. Wie kan mij uitleggen hoe ik eencd of dvd van photo storry kan branden,en die dan op een dvd speler kan afspelen.

  8. @ Colin: Ik heb er zonet nog eentje gebrand, met schitterend resultaat. Mijn tip: klik op \”Help\” in het programma, daar staat een erg veel goede uitleg. Er is daar ook een hoofdstuk met Tips en Tricks.

  9. Zie reactie onder, ben nu een beetje afgekoeld en wil graag vragen of iemand de gouden tip voor mij heeft??

  10. hET LEEK ME EEN LEUK PROGRAMMA MAAR IK KRIJG HET NIET VOOR ELKAAR OM ER EEN GOEDE CD OF DVD VAN TE BRANDEN, IK HEB ALLE FORMATS EN CODECS AL IN DE FIK GESTOKEN EN HET ENIGSTE WAT BEGINT TE ROKEN IS DE STOOM UIT MIJN OREN. iK WORDT ER ZIEK VAN DAT ZOIETS SIMPELS ZO MOEILIJK GEMAAKT WORDT!!!!!

  11. Ik vermoed dat het probleem niet aan jou ligt, maar aan je DVD-speler of aan de gebruikte cd\’s. Probeer eens op de dvd-speler bij vrienden?

  12. Ik heb al meerdere malen geprobeerd om dit bestand als vcd pal op te slaan en te branden, maar ik krijg iedere keer de melding in mijn dvd speler dat het een non-readable disk is. Brand ik nu wel de goede bestandjes op cd of doe ik iets verkeerd? Ik heb de .wmp3 bestanden en de .wmv bestanden gebrand, maar steeds hetzelfde resultaat.

  13. @ Broy: Niet helemaal onverwacht, want bij VCD (VideoCD) worden de beelden gecomprimeerd in MPEG1-formaat wat een lage resolutie (hier 384 x 288 pixels) is. Probeer eens als DVD -PAL, dan worden je beelden in MPEG-2 omgezet (hier 768 x 576) gecodeerd, wat veel scherper is. Akkoord, een blanko DVD is duurder dan een blanko CD – maar het kijkplezier zal veel groter zijn!

  14. Het branden van een CD-video via Nero gaat perfekt, echter wanneer ik deze CD wil bekijken op mijn breedbeeld TV via mijn DVD-speler dan zijn de foto\’s erg onscherp.
    Dit is een afknapper op dit schitterend programma.
    Hoe kan ik dit voorkomen??

  15. Fantastisch programma! En het resultaat kan gemakkelijk met muziek en al wordem gebrand met NERO6, zowel op VCD als op SVCD en DVD!!!

  16. Photo story is een fantastisch programma dat zelfs de meest simpele foto\’s tot leven brengt en waardoor je de indruk krijgt naar een film te kijken. Het gemaakte serietje is bovendien zeer eenvoudig op een dvd te branden en daardoor overal af te spelen. Een groots programma tussen al die andere die niet aan deze kunnen tippen Het is ook zeer eenvoudig te bedienen. Ik beveel het dan ook ten zeerste aan!

  17. Met Photostory kan je inderdaad geen echte DVD maken, gewoonweg omdat er geen Mpeg2 encoder inzit. Ook in Nero zit dat niet. In de helpfile van Photostory kan je lezen dat je het dan moet importeren in een \”DVD authoring program that supports WMV files\”. Adobe Photoshop Première is er zo eentje, maar dat is niet gratis. Bovendien kan je je film dan ook ineens aanmaken in Première zonder eerst Photostory te gebruiken.
    Naar het schijnt werkt men bij Microsoft aan een plug-in of iets dergelijks. Er is zelfs al een plaats voor voorzien op hun site ( http://www.microsoft.com/windowsxp/using/digitalphotography/photostory/storyactives.mspx ): we zullen dat in het oog houden!

  18. Ik zie nergens hoe ik mijn presentatie kan branden op DVD. Het lukt wel als VCD met Nero maar voor DVD wordt om mpeg 2 gevraagd. Graag een oplossing. Wat is het verschil tussen Pal en NTSC? Hoe wordt de presentatie het best voor een breedbeeld TV?

  19. Veel aanpassen van de lengte van het geluid is er inderdaad niet bij:
    je zet je op de tijdsband onderaan op een bepaalde foto, je kiest dan ergens een bepaald muziekfragment, en dat fragment begint automatisch te spelen wanneer die bepaalde foto getoond wordt.
    Dat muziekfragment eindigt in twee gevallen:

    (1) wanneer het helemaal ten einde is (het begint niet opnieuw)
    (2) wanneer er een ander muziekfragment begint.

    Van deze laatste eigenschap kan je gebruik maken door een kort, maar geluidloos fragment in te lassen (bij de opname de niveauregelaar van je microfoon op 0 zetten). Dat is natuurlijk behelpen, maar ja.
    Ik heb nog nooit zwarte foto\’s gehad, hier kan ik je niet helpen. Dat kan natuurlijk ook aan de weergaveapparatuur liggen, of aan de verbindingen.

  20. Het is een leuk programma, maar jammergenoeg staat er niet duidelijk hoe je de lengte van het geluid moet aanpassen, en op welke foto\’s je dit alles kan toepassen. Bij mij gaan sommige foto\’s plotseling over in zwart, nadat de preview wel goed ging Ik zal wel iets verkeerd doen, maar nergens vinden hoe het moet.

Reacties zijn gesloten.