Voor filmer en fotograaf

7
25

jvceverio100
Met de Everio lanceert JVC een digitale videocamera die tevens dienst kan doen als digitaal fototoestel. De nieuwe Everio camera’s hebben met de 4 GB MicrodriveCard meteen ook een primeur. Met de 4 GB MicrocriveCard kan je tot één uur MPEG-2 video-opnames maken (max. 720×576/50i in Ultra Fine modus) met AC 3 Audio of 5.595 foto’s opslaan in topresolutie (1600 x 1200 pixels). De camera herkent ook Compact Flash geheugenkaarten en heeft tevens een SD Dual Card sleuf. De Everio camera’s hebben een 10x optische zoom (200x digitale zoom) en een 1.8-inch 130.000-pixel LCD-scherm. Met de USB 2.0-interface kan je opnames downloaden naar je computer. En met een compatibele printer kan je rechtstreeks van de camera beelden selecteren en printen, want de Everio camera’s ondersteunen PictBridge en DPOF. Om je video- en fotobeelden te bewerken levert JVC PowerProducer bij de camera’s, waarmee je je beelden op een DVD kunt zetten of kunt doorsturen. Met PowerDirector Express kun je met onder meer tussentitels een reportage maken, waarbij je video- en fotomateriaal kunt combineren en in elk gewenst formaat opslaan. De JVC Everio camera’s bestaan in twee versies, de GZ-MC200 en de GZ-MC100. Qua prestaties zijn het dezelfde toestellen. De GZ-MC200 is een toestel met een draaiende grip, de GZ-MC100 is een verticaal toestel. Ze wegen beide niet meer dan 350 gram. De GZ-MC200 heeft een aanbevolen prijs van 1.400 euro, voor de GZ-MC100 is de aanbevolen prijs 1.200 euro.

Vorig artikelMuziek beluisteren via een USB-aansluiting
Volgend artikelPDA met ingebouwde 1,3 megapixel camera
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Twijfel over de MC-100 omdat het me zo\’n handig compact apparaat lijkt wat je zo in je zak meeneemt. Ik twijfel echter omdat ik overal lees dat de beeld kwaliteit binnen erg slecht is. Ik heb ook gehoord van een software update maar ik vraag me af of daarmee het probleem echt is opgelost?
    En weet iemand of ze inmiddels met de update worden verkocht of moet je hem nog steeds eerst naar JVC terugsturen?

  2. Ik heb de Everio 200 teruggestuurd naar JVC waar ze een softwareupdate hebben gedaan,ook met de klacht van slechte kleuren bij kunstlicht.Gr.Leon

  3. Nog een paar antwoorden.

    Apparaat heeft wel USB maar GEEN Firewire.

    Apparaat kan NIET in 16:9 stand gezet worden.

  4. Ook ik heb in december de JVC Everio GZ-MC200 aangeschaft (omdat ik de Sony DVR-DVD201E die ik eerder aangeschaft had toch wat te onhandig vond). Qua bediening is het een erg prettig apparaat. Wel vond ik de display wat klein en kan ik me voorstellen dat je soms (vooral bij buiten gebruik) een viewfinder zult gaan missen.

    Waar ik minder tevreden over ben is de beeldkwaliteit in de filmstand; met name \’s avonds bij kunstlicht. Waar de Sony er nog een netjes plaatje van maakt (weliswaar met enige beeldruis) bakt de JVC er verdomd weinig van. De opnames zijn bijna zwart/wit en heel erg donker.

    Vooral de kleur rood moet het bij kunstlicht (en dan bedoel ik helemaal geen donkere situaties maar gewoon een gemiddelde verlichte huiskamer) ontgelden. Gezichten worden bijna grijs van kleur. Verdomd jammer want verder vind ik het een super handig (en vlot) apparaat(je).

    Opnames bij daglicht zijn alleszins goed te noemen.

    Foto\’s zijn redelijk (flitsertje heeft wat beperkingen MAAR het apparaat heeft tenminste een flitser) en zijn vergelijkbaar met een instap digitale fotocamera.

    Mijn conclusie: Aangezien we veel filmen in omstandigheden bij kunstlicht (filmen van de \”kleine\” 😉 ligt de Everio 200 al weer een dikke maand werkloos op de achtertafel en wordt de Sony (hoe onhandig ook met z\’n mini DVD\’s) wel continu gebruikt. Beetje zonde van het geld dus

  5. IK BEN SUPERGEINTERESSEERD,
    KAN JE MIJ EEN SAMPLE VAN EEN FOTO DOORSTUREN OP BESTE KWALITEIT?
    KAN JE HET APPARAAT RECHTSTREEKS VIA EEN FIRE WIRE OP EEN DVD RECORDER AANSLUITEN?
    KAN JE OPNAMES MAKEN IN 16/9?
    MARK.SCHIPPERS@PANDORA.BE

  6. Lijkt me inderdaad fantastisch. Als digitaal fotograaf heb ik 1 vraagje, de 4 GB microdrive die er bij wordt geleverd, kan je die er ook uithalen en zo in een digitale fotocamera gebruiken of zit ie ingebouwd.

  7. Net de Everio MC-200 gekocht. Waanzinnig apparaat, uitstekend beeldkwaliteit (2 megapixel) en super eenvoudig in gebruik. Nauwelijks de handleiding te lezen. Veelzijdig in gebruik en makkelijk uit te lezen via Cradreader naar PC. Geen lange inleestijden meer van DV tapes. Nu maar hopen dat de prijzen van de 8 GB CompactFlash kaarten snel gaat dalen. TOPPERTJE!

Reacties zijn gesloten.