Spaanse mix

43
39

De bekendste Spaanse mix zal waarschijnlijk wel paella zijn, maar Panda kan er ook wat van. De suite ‘Platinum Internet Security’ omvat alles wat je maar nodig hebt om je te beveiligen tegen alle euvels van het internet: antivirus, firewall, antispam, antispyware en webfiltering. We onderzochten de suite voor je.
pandaplatinumiss
Het Spaanse Panda Software is bij ons al langer bekend als een leverancier van antivirussoftware die vrij goed presteert. Zoals andere merken (meer bepaald Network Associates McAfee en Symantec Norton) levert Panda naast antivirus nog meer beveiligingssoftware. Het gaat dan over blokkering van spam en spyware. Als laatste voegde Panda ‘web content filtering’ (surfcensuur) toe. Dit biedt het bedrijf nu allemaal gebundeld in één suite aan. Over de antivirusmodule van deze suite zullen we kort zijn: we voeren minstens twee keer per jaar een vergelijkende test uit van antiviruspakketten en dus verwijzen we naar onze laatste test. Panda AntiVirus behaalde toen een prestatiescore van 81% en een prijs-/prestatiescore van 65%. Dat laatste wil zeggen dat het antivirusproduct een tikje te duur is in vergelijking met de concurrentie. Over de prestaties van de antivirusmodule zult je dus niets te klagen hebben: die zijn uitstekend.


Hoofdscherm

Antispam
Over deze module zijn we niet erg opgetogen. Die bestaat immers gewoon uit een systeem om e-mailafzenders in een witte of zwarte lijst te bewaren. Er is helaas geen mechanisme om alle adressen van e-mails die je al verzonden hebt te vergaren en meteen in de witte lijst te zetten. Dat betekent dat je dat volledig manueel moet doen. Voor de rest zwijgt Panda zedig over wat de antispammodule precies controleert. Vermoedelijk gebruikt het systeem een patroondatabase om spamberichten mee te herkennen, maar je kunt er geen informatie over opvragen en je kunt de patronen ook niet raadplegen of veranderen. We hebben geen idee of de inhoud van e-mails effectief gecontroleerd wordt, of dat de antispammodule zich alleen beperkt tot de berichthoofdingen. We vermoeden het laatste, omdat antispamsoftware die meer doet daar normaal ook geen geheim van maakt. We vinden de spamdetectie in elk geval ontoereikend. Een Bayesiaanse spamfilter is tegenwoordig toch wel het minste dat we verwachten!

1
2
Vorig artikelNieuwe harde schijven in doe-het-zelf-kit
Volgend artikelMuziek beluisteren via een USB-aansluiting

43 REACTIES

  1. ik heb al een paar maanden panda en het is een RAMP. mijn advies is dan ook: instaleer nooit panda. hij blokeert elke in- en uitgaande informatie. met als gevolg dat je eigelijk niks meer kan met internet of mail. en als je niet al te handig bent met pctjes kom je dus nooit verder. ook is het duur. je kunt een gratis anti virus nemen wat veel beter is.
     

  2. Pas nog bij 2 personen geweest die Panda 2006 hadden geinstalleerd. Maar na installatie geen internet en dus ook geen E-Mail meer. Alle opties en instellingen doorgelopen maar om toch op internet te kunnen komen moest Panda worden uitgeschakeld! Ten einde raad 0900-2255726 gebeld en we kregen een vriendelijke Belg aan de lijn. > Belg: welk antivirus programma heeft u gehad, en is alles eerst goed verwijderd? > gebruiker: jawel Symantec…en volgens mij is onder software alles goed verwijderd! > Belg: Ga eens naar start uitvoeren en tijp REGEDIT in, ga dan naar Hkey_Lokal-Machine en klik dan op het plusteken software, staat daar nog een map Symantec? (ja) Klik er rechts op en verwijder die!
    Belg: > Klik op panda rechts onder in de balk en ga naar Firewall en geef toestemming aan Internet en Outlook Express Post in en uit!

    Belangrijk is het om na installeren eerst goed de Help te lezen, zijn er de optie instellingen niet goed gelezen en opgevolgd, dan geen internet – E-mail en Update Panda mogelijk!

    24 Mei 2006

  3. Jullie zijn allemaal een stelletje geeks die niet met een PC kunnen werken !!! Ik heb Panda Platinum 2006 en heb er 0 problemen mee! Updates werken perfect, internet werkt perfect zoals tevoren. Ik zit hier nog met een PC van 400MHz en 512MB RAM en zelfs daarop start hij nog snel op! Beetje trager dan zonder maar scheelt zkr niet veel. Conclusie: Panda is zeker goed en volgens mij hebben jullie gewoon jullie instellingen vern**kt!

  4. ik heb ook panda platinum 2006 sinds kort.

    100x beter dan norton of wat dan ook!!

    echte aanrader

  5. Beste mensen en in het bijzonder Anna,
    Je hoeft geen ervaringsdeskundige te zijn om er al snel achter te komen dat het panda antivirusprogramma inderdaad een ramp is en na het lezen van de overwegend negatieve reacties op deze site kan ik er aan toevoegen dat ik ook 1 dag met panda op mijn p.c. geworsteld heb. Nu werk ik met Kaspersky. Uitstekend en je hoeft geen gevorderde p.c. gebruiker te zijn om zelf de instellingen te bepalen.Ik ga dus voor Kaspersky. En kijk is bij avira.; gratis en het werkt ook uitstekend.
    Daarom las ik met verbazing het testoordeel in de Digitale consument van maart 2006 : beste koop panda platinum 2006????
    Je begint je af te vragen of ( De Digitale Consument ) er belang bij heeft dit product aan te bevelen? terwijl toch overduidelijk is om maar eens met een medeschrijver (ster ) te spreken : BAGGER.
    J.W.K

  6. panda platinum 2006 € 60 EEN RAMP!!!!!!!!!!!!!!!!

    In De Digitale consument aanbevolen als beste koop! Waardeloos.
    Zo optimaal beveiligd dat je niet meer op je eigen P.C. kan!
    Er af dus en mijn vorige antiV er weer opgezet.
    avira.de GRATIS en het werkt uistekend.( De man met het parapluutje)

    Groet,

    AnnA

  7. Voor internetproblemen met panda titanium 2005 heb ik de oplossing gevonden.

    -Schakel de windows firewall uit
    -Deinstaleer panda 2005 (via windows>configuratie instellingen>software>vewijderen.
    -Herstart de pc
    -Voer de setup van panda 2005 opnieuw uit
    -Kies bij de setup voor (zonder firewall van Panda)
    -Herstart de pc
    -Panda en de inetrnetverbinding zou weer moeten werken.
    -Herstart de pc
    -schalel nu de windows firewall in
    -Pc is nu beveiligd en internetverbinding wekt nog steeds.

  8. Beste Willem Heb je al geprobeerd om via het opstartscherm van Panda naar Update te gaan en configureer update.Daar kan je je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en testen.Let wel op dat je de juiste letters gebruikt dus bijvoorbeels hoofletters en kleine letters.Panda is hier heel erg gevoelig voor.Via de website http://www.pandasoftware.com kan je in verbinding komen met Panda en ze zullen je zeker support geven.De service bij Panda is toppie.Veel Succes

  9. Pandakenner zegt:

    \”Als je panda sneller wilt laten opstarten moet je de beveiliging tegen onbekende gevaren uitschakeln!! werkt echt\”

    Dat werkt bij helaas ook niet. Ik heb nooit probs gehad met Panda 2005 dus ben ik ook voor 2006 gegaan en wat een fout is dat. Ik ben een redelijke computer freak maar ik krijg met geen mogelijkheid Panda sneller bij het opstarten van mijn PC. Het duurt een eeuwigheid voordat de inlogscherm klaar is. Op mijn andere vergelijkbare PC heb ik Norton 2005 en hij start gewoon veel sneller op. Nu 1maal opgestart is panda een zeer degelijk prog maar van dat zeer traag opstarten is toch een groot nadeel. Ik heb ook PCM magazine geraadpleegd voordat ik Panda kocht en daar word met geen woord gerept over dat traag opstarten terwijl er toch op het fora veel mensen daar last van hebben. Het is opzicht wel slim van Panda om vermoedelijk de complete anti virusprog te laden bij het opstarten zodat ze goed uit de Performance test komen maar mijn zusje met een oude P3 en de gratis AVG virusprog start sneller op dan mijn 2500 Ahtlon met 1 GB dual channel

  10. Als je panda sneller wilt laten opstarten moet je de beveiliging tegen onbekende gevaren uitschakeln!! werkt echt

  11. Na de multi-test in PCM gelezen te hebben, waar Panda overigens als beste uitkwam, stormde ik naar de winkel om panda titanium 2006 te halen. Bij thuiskomst gelijk op m,n pc gezet en computer herstart. NIET TE FILMEN hoe vreselijk lang het duurt om uiteindelijk een normaal windows XP scherm te zien!! Ik ben juist van Norton afgestapt om een sneller systeem te krijgen, maar dit gaat echt nergens over!!! Mijn systeem: Athlon 64 bit 3000+ 1024 RAM geheugen, dus daar ligt het niet aan. De firewall zit volgens mij ook in een winterslaap want die heeft nog niks van zich laten horen (die van Norton had in die tijd al 20x toestemming gevraagd). Daarnaast gebruik in nou 380 mb RAM met Panda en dan heb ik verder, afgezien van windows, geen programma\’s draaien! Ik heb Panda nou 2 dagen maar zit nu al een uninstall te overwegen.

    Weten jullie toevallig of die firewall van titanium een beetje goed is, want hij is niet echt fanatiek tot nu toe????

  12. Net een uur geleden Panda Titanium 2006 geinstalleerd. Sindsdien geeft de pc een stopfout bij het opstarten. Toen maar in de veilige modus(dat gaat wel) een herstelpunt teruggezet van voor de panda installatie. En zie alles werkte weer gewoon. Hierna nog enkele pogingen gedaan met een nieuwe versie van de Windows installer, maar het blijft steeds het zelfde probleem. Zodra Panda geinstalleerd is, start de pc niet meer op.
    Nog geprobeerd een helpdesknummer te bellen, maar er wordt niet opgenomen. Ik wil mijn geld terug! Wat een bagger!

  13. Panda 2005 werkt erg goed bij mij…echter het opstarten van mijn 3,06Ghz pc gaat erg langzaam! Gooi ik Panda er af…is hij weer supersnel! Wie kan mij het beste advies geven; veranderingen aanbrengen in het wisselbestand, geheugenuitbreiding (heb nu 528 mb) of ander antivirusprogramma. Stuur a.u.b. een e-mail aan mij! groetjes, Fons Weijtens / e-mail: a.weijtens@chello.nl

  14. Heb sinds vorige week Panda Antivirus 2006 Titanium. Het werkt serieus perfect! al heb ik hem pas een week in bezit.

    Hij scant mijn pc (3000mhz, 1500 mb Ram, 250 Gb HD (Waarvan 124 gebruikt)) in ongeveer 3 a 4 minuten. Het voordeel van panda is, is dat hij zichzelf update zonder er wat over te zeggen.

    De spywareoptie werkt naar mijn idee gewoon goed. De scan vind net zoveel als bijvoorbeeld Adaware. Alhoewel ik bij Adaware mijn vraagtekens zet. Deze antispyware vind zelf al spyware terwijl mijn computer net inelkaar gezet is en de HD nog leeg is. maar goed…

    Ik heb hiervoor Norton 2005 gehad maar dat is echt een ramp geweest. Traag internet, moeilijk emailen, traag afsluiten en opstarten en het is nog duurder ook.

    Kortom als je een voordelige en (tot nu toe) betrouwbare antivirus etc zoekt kies Panda.

  15. Panda Titatinium 2005 werkt bij mij redelijk naar wens, TENZIJ de firewall staat ingesteld. Het laden van pagina\’s gaat dan ontzettend traag. Firewall dus maar uitgeschakeld en de simpele versie van XP aangezet.

  16. wij hadden een aantal jaar geleden Panda op de computer zitten bij aanschaf. Werkt prima. Na een jaar moest de licentie verlengd worden. Dat ging goed, via het internet. Maar na installatie kon ik niet meer online. Als ik Panda eraf haalde was er niks aan de hand. E-mailcontact met Panda verliep moeizaam, veel standaard antwoorden, maar geen oplossingen. Ten einde raad mijn geld terug gevraagd (en gekregen) en Kaspersky geinstalleerd, daar heb ik verder nooit problemen mee gehad, ook niet bij verlenging.

  17. Ik heb panda titanium antivirus 2005 via mijn provider, het ging 1 jaar perfect ondanks de traagheid bij opstarten en afsluiten. Eerst werkte de firewall niet meer, panda verwijderd en geinstalleerd, het ging toen 2 weken goed. Nu zijn mijn wachtwoord en paswoord ineens niet meer geldig ondanks een mailtje van panda met dezelfde wachtwoorden. Word er een beetje ziek van, wie weet hoe ik dat nu kan oplossen?

  18. Nou ik gebruik al drie jaar panda, nog nooit geen problemen ondervonden, tot ik in oktober 2005 panda 2005 kreeg, en toen is het gelazer begonnen, ik moet elke dag mijn computer een keer of 7 opnieuw opstarten met de snelle start (ctrl-alt-del) en dan start panda pas op als ik geluk heb dan, vaak moet ik deze actie nog een keer of tig herhalen, wanneer ik dus nieuwe hardware en software wil installeren, heb je dus een probleem, doordat je de computer opnieuw moet opstarten, krijg je weer hetzelfde gelazer, ik wil panda 2004 graag weer terug hebben, want sinds de 2005 er is, is er niets anders dan gedonder, en niet alleen bij mij, bij iedereen die ik ken en die panda heeft, ondervinden dezelfde problemen!!!

  19. hoe kan ik windows xp van mijn computer verwijderen en anders mijn c schijf formatteren als ie dat niet via de schijf zelf pakt

  20. Ik heb Panda Antivirus Platinum 2 jaar gebruikt zonder noemenswaardige problemen. Eind maart 2005 ben ik overgeschakeld op Panda Internet Security 2005. Bijna onmiddellijk na de installatie heb ik er spijt van gekregen. Problemen om bepaalde pagina\’s te openen op internet, ik moet nu heel veel klikken op \’pagina vernieuwen\’ en dit zowel met Internet Explorer als met Firefox. Het ergste is dat ik nu geen updates ontvang voor Windows XP (volgens mij is er sinds de installatie van PIS2005 geen enkele update geslaagd). Dan maar een hotfix gedownload van Panda, maar na installatie gaf Panda aan dat de firewall in error stond, met de vermelding dat als het probleem aanhoudt je best het pakket opnieuw kan installeren. Toen heb ik besloten om Panda te verwijderen, maar dat kan je beter niet doen. Na het verwijderen bleek het onmogelijk om nog op het internet te raken. Uren geprobeerd zonder succes, wel aansluiting, geen internet, niet met Explorer en ook niet met Firefox. Vandaag een herstelpunt van één week geleden gebruikt en dan wel veel fouten tijdens het opstarten, gerelateerd aan PIS2005, maar ook weer internet. Opnieuw naar de laatste configuratie gegaan, Panda opnieuw geïnstalleerd en nu kan ik weer op internet. Natuurlijk is het wel weer onmogelijk om windows updates te krijgen. Conclusie : Panda gaat eraf. Desnoods met een Windows herinstallatie, maar deze ellende moet weg. Panda Antivirus is ok. PIS2005 is rommel. En naar Panda zal ik ook een vraag sturen : \”Why do I suddenly need your f***ing program do get on the internet ????\”

  21. Wie kan mij helpen?

    Ik heb net internet panda platinum internet security 2005 gedownload en geinstalleerd, maar nu kan ik niet meer inloggen (windows xp) op mijn computer!!! Ik zit nu te typen op een andere computer….. Heeft ook iemand dit probleem? En weet diegene hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt!!

  22. Ja, Trage start. lang wachten. Dan krijg je een berichtje dat de bescherming op een laag pitje staat en dat je kunt opwaarderen. Maar… vanaf 23 augustus af geen update gekregen. Kanme niet voorstellen dat dat waar is. In juli moest ik \’m opwaarderen… stond er \’pas\’ een half jaar op. Kon ik een nieuwe kopen. Schiet op zeg. Opnieuw geïnstalleerd. hoop heisa om de juiste code weer te pakken te krijgen. HOe ik er aan gekomen ben, ben ik al weer kwijt, maar \’t werkte weer. En nu is de bescherming dus zeer laag en er is geen nieuwe update. Werkt dat bij Norton en McAfee ook zo? Of is dit typisch Spaans? IN Januari maar weer eens een andere proberen. Groet,

  23. Ja, Trage start. lang wachten. Dan krijg je een berichtje dat de bescherming op een laag pitje staat en dat je kunt opwaarderen. Maar… vanaf 23 augustus af geen update gekregen. Kanme niet voorstellen dat dat waar is. In juli moest ik \’m opwaarderen… stond er \’pas\’ een half jaar op. Kon ik een nieuwe kopen. Schiet op zeg. Opnieuw geïnstalleerd. hoop heisa om de juiste code weer te pakken te krijgen. HOe ik er aan gekomen ben, ben ik al weer kwijt, maar \’t werkte weer. En nu is de bescherming dus zeer laag en er is geen nieuwe update. Werkt dat bij Norton en McAfee ook zo? Of is dit typisch Spaans? IN Januari maar weer eens een andere proberen. Groet,

  24. intussen al beter met Panda? Ik heb Titanium verlengd naar 2005 op EEN computer. Nu geen problemen met internet maar wel met ontvangen emai via Planer Internetl. Taaaraaaag. Wel of niet slim Titanium ook nog op twee laptops (866 Mhz, 256 MB intern, 20 GB harde schijf) te upgraden?

  25. Beste Mensen,

    Panda is een heel goed programma beter dan Norton.
    Om Panda te verwijderen ga je naar software en verwijder daar Panda vervolgens ga je naar zoeken bestanden mappen en daar type je in Panda dan klikken op zoeken alle bestanden verwijderen.
    PC hertarten en Panda is verdwenen.Hij laat alleen in program Files een lege map achter die moet je nog even verwijderen.Dan de cd in je station doen en Panda installeren.Succes John

  26. Bij mij ook problemen met internet verbinding als panda er op zit .Maar als ik hem er af gooi is alles ok weer. gek he.

  27. Het fijne gevoel is dat ik dus niet de enige ben die problemen met Panda heeft. In juli 2005 heb ik de licencie verlengt, maar na installatie was internetten niet meer mogelijk. bellen naar service &support is een dure en erg klant onvriendelijke optie €0,80 p/min is echt van de zotte.
    inmiddels heb ik al een waslijst met mailtjes gestuurd en ookm gevraagd het betaalde bedrag weer terug te storten. Uiteindelijk na 3 weken een mogelijke oplossing gekregen. Deze blijkt echter ook niet te werken ik vraag me echt af hoe lang dit op deze manier gaat duren.

  28. Ik had het pakket gewonnen dus gratis.
    Helaas werkt dit (verder op verschillende plaatsen uitstekend geteste programma) niet op mijn PC. Het hele systeem wordt gruwelijk traag en blijft dat ook.
    Opstarten, afsluiten en programma\’s opstarten of schakelen van programma 1 naar 2, het is allemaal traag.
    Heb het maar verwijderd en geef het nu maar weg aan iemand anders.
    Je kunt Panda wel degelijk emailen. Verwacht echter geen al te duidelijk antwoord. Het is erg beknopt, hielp mij niet en de persoon in kwestie vond het makkelijk om in het geval van Int. Sec. te spreken van Panda Anti Virus…

    Oh ja, als je van de ene gebruiker naar de andere overschakeld was mijn beveiliging uitgeschakeld !!! Ook dit heb ik niet op kunnen lossen, ook niet met behulp van de Support

  29. Het zal functioneel misschien wel ok zijn maar de (her)start van Windows XP na het inloggen duurt nog 4 minuten !
    En dat op een Pentium 2,66 met (wel) wat weinig intern geheugen.
    Echter Norton (2003) deed dat toch niet zo vre-se-lijk langzaam.

    Ik heb de software gewonnen en dus gratis maar ik moet het nog even bekijken…

  30. Mijn Panda is ineens in het SPAANS ( zal ik wel gedaan hebben ) maar ik weet niet hoe ik dat moet verhelpen daar ik geen verstand heb van computter wat moet ik doen !

  31. Werkt goed maar geeft een erg trage opstart. Opstart werkt alleen snel bij machines met minstens 3000mhz en veel geheugen

  32. Oei, Lisa, 2 antivirusprogramma\’s achter elkaar, dat is vragen naar problemen… en dat alles zeeeeer traag gaat, is daar een logisch gevolg van.
    De reden dat je ze niet kunt desinstalleren is waarzschijnlijk dat ze werken, en een werkend programma, daar kan je niet aan.
    Kies daarom in veilige modus die optie waarin je lijn per lijn moet bevestigen wat je wil opstarten, en alles wat op Norton of Panda lijkt, start je niet. Probeer dan nog eens te desinstalleren.
    Als dat allemaal ook niet lukt, dan vrees ik dat je met een schone lei zult moeten beginnen.

  33. Ik krijg Panda Titanium Antivirus 2005 niet meer van mijn pc af, mijn pc is heel erg traag geworden..eN dan heb ik Norton de bij geinstaleerd nu kan niet meer normaal inloggen op mn pc alleen in het veilige modus lukt het nog..Hoe krijg ik die programma\’s van mijn pc af ??Via Confriguratiescherm/software lukt het o0k niet..Wie kan mij helpen??

  34. @ Mackey:
    Start je computer terug op met de cd-rom van Windows. Kies voor de optie om terug te keren naar een herstelpunt, en kies er dan eentje van voor de installatie van Panda. Normaal moet dat lukken.
    Succes…

  35. @ Mackey:
    Start je computer terug op met de cd-rom van Windows. Kies voor de optie om terug te keren naar een herstelpunt, en kies er dan eentje van voor de installatie van Panda. Normaal moet dat lukken.
    Succes…

  36. Ik kan na het installeren van Panda niets meer in Windows XP! Wat moet ik nou doen.. ik wil windows er wel opnieuw opzetten maar ik zou graag mijn documenten behouden… Wat is mijn beste optie? Ik kom maar niet in de veilige modus (Packard Bell -. F8 en F5 werken niet!!)

  37. Heb hetzelfde probleem , geen verbinding meer . Heb mijn versie wel gekocht via de site van Panda . Heb reeds verschillende mails verstuurd maar krijg nergens antwoord . Panda Benelux .be , daar kun je geen mail naar versturen .Hopenlijk ben ik mijn geld niet kwijt

  38. ik heb een probleem met draadloos internet met panda als panda van het systeem is dan werkt het draadloos internet maar wanneer het geinstalleerd is heb ik internet todat windows de melding heeft u hebt nu weer verbinding met draadloos internet … dan is heel internet afgesloten maar ik blijf wel in contact met de router en ontvang het signaal en de pakketjes als iemand een oplossing weet kan je dit dan aub mailen naar stijntjeuuh@gmail.com problemen zijn ambetand maar je kan er altijd bij leren 😉

  39. Panda 2005 geeft na installatie bij mij de volgende problemen:

    Internet verbinding niet mogelijk.
    Na verwijderen Panda 2005 is deze weer hersteld.
    Opstarten computer is zeer traag.

  40. soms krijg ik te veel waarschuwingen waarvan ik bijna gek van wordt,maar uiteindelijk is het rest een fatsoenlijke software

Reacties zijn gesloten.