De draagbare spelconsole heruitgevonden

1
55

nintendods
Op de Electronics Entertainment Expo (E3) toont Nintendo de nieuwe Nintendo DS die in de eerste helft van 2005 in Europa in de winkels moet liggen. De DS, wat staat voor “Developer’s System”, heeft op zijn minst een origineel ontwerp met zijn twee schermen met aanraakgevoelige mogelijkheid, stemherkenning en draadloze communicatie. De twee schermen bieden twee invalshoeken op het spel. Met het aanraakgevoelig scherm kun je eenvoudiger karakters verplaatsen, heb je eenvoudiger toegang tot voorwerpen en kun je sneller door menus navigeren. Stemherkenning maakt het mogelijk om het spel te vertellen wat te doen. Nintendo DS rust de beide schermen uit met twee processors, 3-D-mogelijkheden op beide schermen, 16-kanaals geluid en een herlaadbare batterij met een energiebesparend ontwerp. Er zijn twee sleuven: een voor de nieuwe DS spelcartridges die meer dan 1 gigabit informatie kunnen bevatten, de andere is compatibel met Game Boy Advance spellen en kan ook dienen voor toekomstige uitbreidingen. In ontwikkeling bij Nintendo zijn onder meer een nieuw Super Mario spel, een Metroid spel, een WarioWare spel en PictoChat, software waarmee je tekst en beeldboodschappen kunt versturen. Meer dan 100 bedrijven plannen spelletjes voor de Nintendo DS, zoals Spider-Man 2 van Activision, een Rayman spel van Ubisoft, een SpongeBob SquarePants titel van THQ en een Yu-Gi-Oh! spel van Konami. De officiële naam van de nieuwe handconsole zal Nintendo later bekend maken, evenals de prijs.

Vorig artikelOude vhs-banden niet verloren
Volgend artikelOntwerp je eigen originele kaartjes
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. lekkerr, zeker als je bedenkt dat dat dingetje 30 mtr bereik heeft met MP(wat komt nokia uitleggen met hun 10 mtr bluetooth) en backwards compatible met de GB(C/A) spellen zijn.

Reacties zijn gesloten.