Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro (> 100 euro)

0
20

creativeaudigy2zsplatpro
Wat wil je hebben qua geluid? Creative heeft in zijn Audigy 2 ZS Platinum Pro zowat alles gestoken wat je hartje maar kan begeren. Digitale audio aan 192 kHz met 24 bits woordbreedte en een signaalruisverhouding van maar liefst 108 dB zijn cijfers die je doorgaans alleen aantreft bij hele dure apparatuur.
Creative biedt dvd-audio (je krijgt een dvd-audio demoschijfje erbij) en voor dvd-video Dolby Digital EX, DTS-ES en daar bovenop ook nog eens de allermodernste standaarden voor games zoals EAX 4.0 Advanced HD. Voordat we het vergeten: dat is met 7.1-ondersteuning! Hij kan dit bovendien allemaal decoderen voor je interne systemen, je hoeft dus niet per se externe apparatuur te gaan aansluiten zoals bij sommige andere fabrikanten.
Deze Audigy 2 ZS Platinum Pro bestaat in feite uit twee delen: een inbouwkaart met PCI-connector en een externe connectordoos die je bovenop je pc plaatst. De connectordoos wordt met een firewire- en een speciale hogedensiteitsaansluiting (twee connectoren dus) op je inbouwkaart aangesloten. Je kunt op die connectordoos allerlei externe apparatuur aansluiten, ook MIDI-instrumenten. Je kunt digitale opnames maken in 6 kanalen met een resolutie van 24 bits en 96 kHz. Er zijn twee FireWire-aansluitingen, maar die dienen voor externe opslagtoestellen. Ze ondersteunen helaas niet de nieuwe standaard om via FireWire digitaal de data van dvd-audio en Super Audio cd over te dragen, maar dat is ook nog maar pas op de markt.
Bij dit systeem hoort ook een kleine afstandsbediening waarmee je alles van op enige afstand kunt besturen. Creative heeft een eigen MIDI-synthesizer ingebouwd, maar het geluid dat die laat horen verschilt in niets van de Microsoft synthesizer die standaard al in Windows zit. Dat is teleurstellend, want die laat niet alles correct horen. Je krijgt er van Creative ook nog twee games bij: Lara Croft – Tomb Raider ‘The Angel of Darkness’ en Tom Clancy’s Rainbow Six 3 ‘Raven Shield’. De cpu-belasting blijkt bij deze kaart voorbeeldig voor games.

+ geluidskwaliteit
+ zeer volledige software
+ Nederlandstalig!
+ surround voor games en dvd
+ dvd-audio!
+ DD-EX & DTS-ES!
+ cpu-belasting
+ aansluitmogelijkheden

– prijzig
– geen kabels
– MIDI-synthesizer

Adviesprijs
€ 289,-
Vorig artikelTyphoon Acoustic 6
Volgend artikelTerratec DMX 6Fire 24/96 (> 100 euro)