Sony-Ericsson P900

19
55

Toen Sony-Ericsson meer dan een jaar geleden de P800 smart phone lanceerde, oogstte die heel wat bewonderenswaardige blikken, maar er was ook kritiek. Met de nieuwe P900 dient Sony-Ericsson de kritikasters van antwoord.
sonyericssonp900

Toen Sony-Ericsson meer dan een jaar geleden de P800 smart phone of ‘slim mobieltje’ lanceerde, oogstte die heel wat bewonderenswaardige blikken, maar er was ook kritiek. De vormgeving was nogal speels, het apparaatje iets te omvangrijk en te zwaar en de meegeleverde stylus te klein. Ook in de software schortte er hier en daar nog wat kleine dingetjes, die ondertussen met een firmware upgrade werden rechtgezet. Spijtig genoeg kun je die upgrade niet zelf uitvoeren: je moet je P800 binnenbrengen bij een geautoriseerd servicepunt.

Succes
Toch was de P800 een succes. Het was immers het eerste geïntegreerde mobieltje dat op een aanvaardbare wijze de mogelijkheden van een pda en een gsm in een redelijk compact en draagbaar apparaatje verenigde. De P800 bood heel wat mogelijkheden: HSCSD, GPRS, wap 2.0, Bluetooth, een ingebouwde digitale camera, tri-band en een prachtig TFT-kleurenscherm.
De P900 is niet zozeer een radicaal nieuw ontwerp, als eerder een verfijning van de P800. Oorspronkelijk zou deze smart phone trouwens op de markt worden gebracht als de P810. Om de bezitters van de P800 niet voor het hoofd te stoten maakte de marketingafdeling er een P900 van.
De meeste punten van kritiek op de P800 worden met de P900 verholpen. Het apparaatje ziet er nu zakelijker uit en het kastje werd iets platter. Het toetsenbordklepje dat gedeeltelijk het zeer heldere TFT-scherm bedekt, is nog steeds van de partij. Het toetsenbordje drukt echter niet langer door op een virtueel toetsenbord dat op het achterliggende scherm wordt geprojecteerd. Je krijgt nu een volwaardig, blauw oplichtend toetsenbordje met een betere feedback. Bovendien kun je nu ook voorspellende T9 invoer gebruiken. De stylus zit nu niet meer aan de zijkant, maar schuif je aan de bovenkant in of uit de P900. Ze is ook steviger en groter dan bij de P800.

1
2
3
4
Vorig artikelSiemens SL55
Volgend artikelHaal de wereld dichterbij en leg hem vast
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

19 REACTIES

  1. Ik heb een P800, maar krijg hem niet goed werkend met een carkit van SE HCB-700. Iemand een idee?

  2. hey iedereen hoeveel kost zo\”n Sony Ericsson P900. Als een van jullie het weet willen jullie dan op mijn e-mail reageren alvast bedankt

  3. Hello,
    I am intersted in buying two (2) of this item for my daughters and i will pay you via Western Union Money Order (BidPay)/MoneyGram in which you will be notifies of the payment approved within 2-4hrs, and they will send a confirmatory page to you advising you on how to send the item to the buyer.
    Please get back to me with your total price and then we will arrange for the shipment.
    Regards
    Maurice Hannah.

  4. hoi Allen,
    Ik heb P800 sinds 1 jaar en gebruik hem 24 uur lang bijna.
    maar, 1 ding irriteert mij heel erg en dat is dat hij ineens wegvalt en niet meer reageert (frozen) de beeld stopt, knopjes werken niet en pas na 10 sec. gaat ie verder met de eerste actie. Mijn vraag is of deze storing verholpen is bij P900 en heeft P900 uberhaupt zo een probleem ???
    Welke nare probleem heeft P900 als gebruiker NIET als Chauffeur.
    Kan ik mijn Data / Backup van P800 importeren naar P900 ???
    En mijn Contactpersonen uit P800 gaan die verloren bij aanschaf van een P900 Software ???
    Kan iemand mij duidelijk antwoorden geven of ik P900 Wel of Niet moet aanschaffen ???

  5. P900 werkt NIET met een handsfree carkit van BMW. Heb het apparaat van alle ellende terruggebracht

  6. Ik heb een P900 met SE BT hcb 30 in mijn auto maar deze stoort onzettend, heeft iemand deze problemen ook en kan iemand mij vertellen wat hier aan te doen is.

  7. Harry,
    het gaat over de P900 en de NOKIA bluetooth carkit. Dit werkt niet (omdat de P900 carkit geen BT carkit profiel heeft, wel een headset profiel, maar dat heeft de Noki carkit dan weer niet).

  8. Ik heb met mijn P900 het goedkoopste BT setje van 35 euro perfect kunnen afstemmen. Misschien lukt het bij sommigen niet van de eerste keer, maar zeker na een paar keer. Vergeet ook niet dat er verschillende versies (1.1-2.0?) bestaan van BlueTooth!
    Indien de headset 2.0 is en de telefoon 1.1 vergeet het dan maar…

  9. Allemaal larie mijn P900 werkt perfect met de bluetooth carkit.
    Bij SE veel minder bluetooth problemen als bij Nokia.
    Voordien had ik een T610 en deze P900 werkt juist even perfect op de carkit als de T610.
    Dus ik snap niet waar men deze veronderstelling hier haalt !

  10. Bij nader inzien en testen moet ik Dirk gelijk geven, inderdaad echt onbegrijpelijk, als ze dat niet met firmware updates oplossen, zal dit mijn laatse SE gsm zijn (en velen denken er zo over, gezien de reacties in vele fora).

  11. Reactie op het verhaal van die carkit: IN de handleiding staat dat dit perfect moet werken, behalve de \’magic word\’ functie. M.a.w. je dient op de BT carkit (in mijn geval dan toch met een Nokia BT carkit) op een knopje te duwen op de \’spraakfunctie\’ te activeren (in plaats van het normale \’magic word\’ dus) en dan kan je de naam van uw correspondent uitspreken. M.a.w. geen verschil met mijn huidige Nokia 6310i met betrekking tot de BT carkit denk/hoop ik.

    Vooraleer eentje aan te schaffen ga ik dat uiteraard goed testen. Iemand een idee waar/wanneer ze in Belgie te verkrijgen zijn uit stock (en aan een deftige prijs)?

  12. Reactie op het verhaal dat een P800 niet met een bluetooth-carkit samenwerkt: dat is een fabeltje. De mijne doet dat in ieder geval wel.
    Ik geef toe dat het een gedoe is, maar hij werkt prima samen met de HCB-30 en naar ik hoor ook met de Parrot CK3000

  13. net zoals de P800, bezit Symbian 7 in de P900 nog steeds geen Bluetooth handsfree profile, waardoor bluetooth carkits (=draadloos via de auto bellen of SMS\’en indien deze een bluetooth handsfree kit heeft, zoals bij Volvo, BMW, Lexus etc) totaal waardeloos zijn met een P800 & P900! Vreemd is dat goedkopere Sony Ericsson modellen zoals T68i & T610 dan weer wel perfekt werken met dezelfde bluetooth autokit! Betreurenswaardig voor deze anders \’ultieme gsm\’…

  14. Bij ons testexmplaar stak identiek dezelfde batterij als bij de P800. Wat betreft de aansluiting van het sync station: het klopt wat je zegt. Het resultaat is natuurlijk hetzelfde: trage data-overdracht via die kabel. Een oplossing is te werken via het iets sneller Bluetooth of via een geheugenkaartlezer (voor het externe geheugen).

  15. Je krijgt er wel niet dezelfde batterij bij als de P800. Je krijgt er namelijk ééntje van 1280 mAh.

    Ook gebruikt het sync station een usb aansluiting maar of dit nu via een 1.1 of een 2.0 usb is maakt weinig verschil in snelheid. Het sync station maakt een SERIELE verbinding, weliswaar via een usb adapter. Maar het is die seriele verbinding die de snelheid bepaalt. Niet usb 1.1.

    Een mp3\’tje overdragen naar de P900 via het sync station gaat niet erg snel. 🙁

  16. Het toestel is een verbetering ten opzichte van de P800. Het scherm is verbeterd, een andere stylus is toegepast, filmfunctie is nu standaard en met opneemfunctie. Ga zo maar door. Het enigste nadeel is de prijs.

    De mazzel,

    MR

    Als je nog meer informatie over het toestel dan moet je eens op Club P900 kijken. Je kan zelfs het toestel als eerste in Nederland aanschaffen. http://www.clubp900.tk

Reacties zijn gesloten.