LiteOn C1996PNST

2
62

LiteOn maakt heel goedkope schermen en dan ben je nogal vlug geneigd aan te nemen dat de kwaliteit dan ook wel ondermaats zal zijn. Dat is echter beslist niet zo.
liteonc1996pnst
Hoewel het beeld zeker niet perfect is, krijg je een meer dan behoorlijke kwaliteit voor een echte bodemprijs. Dit scherm heeft de beste prijskwaliteitverhouding van alle geteste monitoren. Er is moiré, maar die is meestal wel weg te regelen. Alleen op een resolutie van 1280 bij 1024 punten met 85 Hz blijkt dat niet te lukken: wij vinden de hogere resolutie van 1600 bij 1200 punten een kwaliteit veel beter beeld neerzetten, maar dan wel met een verversing van 75 Hz. Als je dat onaanvaardbaar vindt, kunnen we alleen nog een resolutie van 1024 bij 768 of een van de tussenresoluties aanraden. Ontwerpprijzen zal LiteOn ook wel niet winnen met de kast, maar ze is wel zo compact dat het 19-inchscherm vrijwel dezelfde plaats in beslag neemt als een typische 17-incher. Het menu werkt met vier knoppen: 1, terug, verder en 2. 1 dient als menuknop, 2 is de ok-knop. Alles is zo pictografisch mogelijk gehouden, met een absoluut minimum aan tekst. Daardoor is een en ander zeer internationaal, maar mogelijk ook iets moeilijker te begrijpen voor computernovices.

Conclusie
+ erg goed beeld voor een dergelijke lage prijs

– geen goede weergave op 1280 bij 1024
– schermmenu te pictografisch

Adviesprijs
284,35 euro.
Vorig artikelLG Flatron 995FT
Volgend artikelNEC/Mitsubishi MultiSync FE950+

2 REACTIES

  1. Ik heb op 29 een dergelijke monitor gekocht voor 182 euro. Ziet er mooi uit in zwart en zilveren front. Probleempje was bij mij dat de letters constant vervagen en verscherpen….dat is wel lastig maar dat zou ook aan de videokaart kunnen liggen want bij een kennis van mij is dat niet zo.

Reacties zijn gesloten.