Futuristisch zonnepaneel laadt nieuwe Volvo hybride auto op

0
105
Om de hybride Volvo V60 op autosalons flink in het zonnetje te zetten ontwierp een desigbureau voor de autofabrikant een gigantisch uitvouwbaar zonnepaneel in de vorm van een futuristische laadhemel.

De Volvo V60 Plug-in Hybrid is de eerste diesel Plug-in hybride van de Zweedse autofabrikant die ook rijdt op pure elektriciteit. In de volledig elektrische modus haalt deze luxe stationwagen een bereik van 50 km. Om de hybride auto op autosalons en -beurzen de nodige aandacht te geven lanceerde het internationale architectuurmagazine The Plan de wedstrijd “Switch to Pure Volvo”, die het beste ontwerp voor een tijdelijk paviljoen bekroont.

PURE Tension Volvo Pavilion

PURE Tension Volvo Pavilion (© ; licentie: )

Winnaar werd het Amerikaanse ontwerpbureau Synthesis Design + Architecture (SDA). Het ontwierp een snel opzetbaar en vrijstaand laadstation in een lichtgewicht membraanstructuur. De zonnepanelen kunnen de batterijen van de Volvo V60 opladen door eenvoudig een kabel op de stroomaansluiting van de wagen aan te sluiten. Gedemonteerd past het paviljoen bovendien in de kofferbak van de hybride auto.

Volvo heeft de productie van de V60 Plug-in Hybrid opgedreven. Onder meer in België, Nederland en Italië is er veel vraag naar deze hybride stationwagen. De bedoeling is om in 2013 7.600 eenheden te bouwen en in 2014 10.000 stuks. In België is de Volvo V60 Plug-in Hybrid uitgeroepen tot Clean Car of the Year 2013.

Hieronder nog enkele afbeeldingen van het futuristische beurspaviljoen:

PURE Tension Volvo Pavilion © SDA

PURE Tension Volvo Pavilion © SDA (© ; licentie: )

PURE Tension Volvo Pavilion © SDA

PURE Tension Volvo Pavilion © SDA (© ; licentie: )

Vorig artikelPowerline range+ technologie bereikt snelheden tot 600 Mbps
Volgend artikelEenvoudig content streamen naar je HD-tv met Google Chromecast
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.