GSM met hoog speelgehalte

0
148

bespraken, maken de bediening heel eenvoudig. Het toestel beschikt verder over een fm-radio met rds-ondersteuning en heeft zelf een fm-zender aan boord die kan opereren binnen het bereik van 88.1 tot 107,9 MHz. Die zender werkt overigens alleen over een zeer beperkte afstand, zo mochten we vaststellen tijdens onze test.
De bedoeling van een fm-transmitter (zender) is dan ook eenvoudig: muziek overdragen via de ether, zoals radiostations dat doen. Volgens de handleiding is de reikwijdte beperkt tot maximaal drie meter. Dit kleine bereik is noodzakelijk om op een wettelijke wijze uit te zenden zonder vergunning. Verder wijst Nokia er ook op dat je een vrije fm-frequentie moet zoeken. Voor een ietwat technische uitleg kan je terecht bij het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT).

Nokia N85

Fototoestel
Wij zijn nog steeds op zoek naar de ultieme cameragsm die dienst kan doen als vervanger voor een normale, digitale camera. Daarom gingen we op stap met de Nokia N85 om foto’s te maken. Het toestel beschikt over een Carl Zeiss Tessar-lens. De foto’s die we buiten namen, zijn voldoende scherp en tonen

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFax weigert waardig sterven
Volgend artikelTv toont films in bioscoopformaat