Surround uit een balk

0
150

Philips HTS8140 soundbar>achter een zwart glanzende schuifdeur. De dvd-speler in de Philips Ambisound HTS8140 Soundbar kan gewone dvd’s "upscalen" tot Full HD 1080p-resolutie (op voorwaarde dat je tv dit ook ondersteunt en dat je de soundbar via HDMI aansluit). Op die manier zien ook gewone dvd’s er beter uit, al betekent dit nog niet dat je dezelfde resolutie te zien krijgt als bij het nieuwe Full HD dvd-formaat Blu-ray. Maar je oude dvd’s krijgen daardoor wel een nieuw leven ingeblazen.
De dvd-speler ondersteunt ook gewone muziek-cd’s en zelfgebrande dvd+/-r(w)’s en cd-r(w)’s . Zelfs de oude formaten Video CD (tot versie 2.0) en Super Video CD worden nog ondersteund.

iPod en USB
Naast een iPod-dock heeft de Philips Ambisound HTS8140 Soundbar ook een USB-aansluiting waarop je alle USB-muziekapparatuur kunt aansluiten (of een USB-schijf). Je kunt dan via de MP3 LINK technologie multimediabestanden afspelen in de formaten mp3, wma (zonder kopieerbescherming), jpeg en DivX. Je kunt deze formaten ook afspelen vanaf cd’s en dvd’s die je in de dvd-speler stopt.

Radio
De Philips Ambisound HTS8140 Soundbar kan ook afstemmen op FM-radiostations. Via RDS wordt de naam van het radiostation weergegeven op het aangesloten tv-scherm.

Ambisound
De Philips Ambisound HTS8140 Soundbar simuleert surroundgeluid door middel van de Philips Ambisound-technologie. Twee 2,5-inch woofers en een soft dome tweeter in het midden simuleren samen met vier 2,5-inch woofers links en rechts een traditioneel 5.1 geluidssysteem. Het systeem kan zowel Dolby- als DTS-signalen weergeven. Omdat er geen achterluidsprekers zijn, is het effect natuurlijk niet te vergelijken met een echt surroundsysteem. Niettemin is de surroundweergave redelijk overtuigend.
Je kunt de geluidsweergave beperkt aanpassen aan het soort kamer (via Ambisound Setup). Zo kun je de luisterpositie, het soort muren en de hoogte van de soundbar configureren.

Geluidskwaliteit
Via de compacte en langwerpige afstandsbediening kun je snel schakelen tussen allerlei vooraf

1
2
3
4
Vorig artikelEnclosure kit voor netwerkopslag
Volgend artikelWin een Sitecom WL-575 Wireless Router 300N + USB Adapter
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.