Compacte usb tv-tuner voor Vista

2
30

zijn voor gebruik met digitale televisie. Helaas komt de slechte kwaliteit niet alleen bij deze tuner voor, maar ook bij een heleboel andere. Ook op sommige fora staat dezelfde klacht te lezen. Wij willen in elk geval geen hele avond naar dit beeld kijken, want dat is roofbouw plegen op je ogen! Daar bovenop komt nog dat je in België momenteel nog niets bent met de dvb-t-functie omdat je op de meeste plaatsen gewoon geen ontvangst hebt.


Geen schitterende kwaliteit


Conclusie
De pctv Hybrid Tuner Kit for Vista van Pinnacle kunen we niet aanbevelen. De beeldkwaliteit is gewoon onvoldoende. Bovendien is het vervelend dat op de software-cd geen toepassing is opgenomen voor gebruik op bijvoorbeeld Windows Vista Business of Basic! Nu moet de consument beroep doen op ofwel andere hardware of op zoek gaan naar een gratis alternatief.
Adviesprijs
Op internet vonden we aanbiedingen tussen 72,11 en 111,47 euro.
1
2
3
Vorig artikelCamera met unieke albumfunctie
Volgend artikelChaotisch vechten met Nintendo-iconen

2 REACTIES

  1. Ik heb geen digitale TV en gebruik dus de meegeleverde antenne van Pinnacle. Beeld is zonder meer goed te noemen, maar ik zou graag meer zenders willen ontvangen.

    Maar kun je dan met zo’n binnenhuis dipoolantenne meer zenders ontvangen dan Ned. 1 – 2 – 3?

  2. Het is juist dat met de meegeleverde antenne je ongeveer nergens digitale tv uit de ether kan plukken. Juist daarom is het zo interessant dat de antenne-aansluiting een standaard coax is.
    Zo kan je gemakkelijk een binnenhuis dipoolantenne aansluiten (op vele plaatsen nog voor enkele euro’s te vinden) die je ongeveer overal in het land een voldoende ontvangst geeft om van het toch zeer goede DVB-T signaal te genieten en het zelfs op te nemen.
    Het is inderdaad ook eigenaardig dat Pinnacle in veel gevallen niet echt software meer meelevert en zeker geen serienummer. Dit is onbegrijpelijk. Om de door mij gekochte hybrid stick te gebruiken op een gewone XP heb ik beroep moeten doen op het nummer van een kennis die hetzelfde apparaat zes maanden daarvoor kocht, met wèl een serienummer en software voor een gewone XP.
    Onbegrijpelijk.
    Maar het beeld, zowel analoog als digitaal, is voor mij zeer acceptabel en mijn opnames worden nadien op tv bekeken via de Pinnacle Showcenter 200.

Reacties zijn gesloten.