Studentenstereo met extra’s

0
62

de versterkermodule nodeloos aanstaan! We zouden dus liever gezien hebben, dat Peekton een optie bood om van dit stereosysteem een surroundsysteem te maken door een versterker voor de achterkanalen en Peekton PK8010achterluidsprekers toe te voegen. In de praktijk zul je dit systeem natuurlijk alleen in stereo gebruiken. Behalve de twee toestellen krijg je bij de PK8010 ook nog twee luidsprekers. Dat zijn tweewegluidsprekers van het basreflextype. Tweeweg wil zeggen dat er een tweeter (hogetonenluidspreker) en een woofer (lagetonenluidspreker) aanwezig is. En basreflex wil zeggen dat er een poort in de kast aanwezig is (hier achteraan) waardoor lucht kan ontsnappen en je een betere basweergave krijgt. Uiteraard hoort bij dit geheel ook nog een afstandsbediening. Die is vrij vriendelijk in het gebruik, alleen heeft hij maar één toets ‘source’ waarmee je een andere bron kunt kiezen: tuner, mp3 in, line in, of cd/dvd. Je moet dus blijven drukken totdat je de gewenste invoer gevonden hebt. Omdat er maar vier ingangskeuzes mogelijk zijn, hadden we liever gezien dat er ook vier toetsen voor een snelle keuze aanwezig zouden zijn. Nadat alles opgesteld is, hebben we zowel muziek als film uitgeprobeerd. De ingebouwde versterker levert overigens een eerder karige 2x 25W.

Muziek
De ingebouwde tuner kan volautomatisch zenders zoeken via zijn antenneaansluiting en die dan als voorkeurstations programmeren. Dat is alvast makkelijk. Met de dvd-speler kun je ook muziekcd’s afspelen. De mp3-ingang is bedoeld voor een extern toestel dat mp3’s kan afspelen, maar je kunt daar natuurlijk ook gewoon de geluidskaart van je pc op aansluiten. En ‘line in’ kun je gebruiken voor een cassettedeck of een muziekinstrument of zo. Via de dvd-lezer kun je echter ook schijfjes met mp3’s, wma’s of ogg-formaat bestanden afspelen. Ondanks de aanwezigheid van basreflexluidsprekers is de basweergave eerder magertjes. We vinden het eigenlijk zelf een verademing dat er geen vreselijke ‘bonk bonk bonk’-type subwoofer toegevoegd werd zoals tegenwoordig helaas maar al te vaak het geval is, maar wat deze luidsprekers van zichzelf laten horen is jammer genoeg plat en levensloos. Wij zouden niet graag naar muziek luisteren via dit systeem, en jongeren met een voorkeur voor hiphop of R&B zouden zeker een stevige bas missen.

Film
De dvd-speler heeft video-aansluitingen voor composiet en component, SCART en VGA. Je zou dus zowat alles moeten kunnen aansluiten. Wij probeerden een standaard 17-inch CRT-monitor op de 

1
2
3
4
Vorig artikelKrachtige zoom in een compacte behuizing
Volgend artikelMultimediaal kookboek