Stijlvolle mobiele harde schijf van Imation

0
43

Aansluiten
Omdat we op een desktopcomputer aan het werken zijn, besluiten we de schijf te proberen zonder de extra voedingskabel. Dit blijkt vlot te werken. De schijf wordt onder Windows Vista onmiddellijk herkend en we openen de schijf. We treffen hierop twee mapjes aan: ‘Mac’ en ‘Windows’. We bekijken de inhoud van deze mappen en stellen vast dat dit de installatiebestanden zijn van de meegeleverde ArcSoft TotalMedia Backup. Aangezien de fabrikant hier geen cd voor heeft voorzien, moet u die zelf maken als u de schijf leeg wenst te maken!

Benchmarks
We laten op deze schijf twee testprogramma’s los: HD Tach RW version 3.0.1.0 en Roadkil’s Disk Speed Version 2.0.
Als we naar de resultaten van het eerste programma (HD Tach RW) kijken, zien we dat de schijf eigenlijk goed presteerde tijdens de tests. We voerden een Long Bench (32mb zones) uit. Hoe lager de random access time, hoe beter en deze is met 17,7 milliseconden (ms) normaal te noemen. De processorbelasting is met 11 % eveneens normaal te noemen.
De schijf leest aan een gemiddelde snelheid van 30,6 megabytes per seconde (mb/s) en schrijft gemiddeld 27 mb/s. Bij de Burst Speed test die het programma uitvoerde, testen we hoeveel data getransfereerd kan worden door de harde schijf in een korte tijdspanne. Voor usb-schijven is een score van 34 mb/s redelijk goed, maar het kan echter beter, via de eSata aansluiting.


HD Tach RW version 3.0.1.0

1
2
3
Vorig artikelLuddisten!
Volgend artikelStrategisch denken in een leuk jasje