Koreaanse budgetplasma

0
34

het kontrast, de helderheid, de beeldscherpte én de kleuren in soms aanzienlijke mate om tot een beeld te komen met échte kleuren. Na de afregeling ziet alles er een heel stuk natuurlijker uit. In vergelijking met andere tv’s die wel bekeken hebben, vertoont deze LG vrij veel kleurenfouten en zijn we niet echt in de wolken over de kwaliteit van het getoonde beeld. Bij analoge tv via de ingebouwde tuner vinden we het beeld zelfs vrij slecht van kwaliteit. Er zijn veel storinkjes in de achtergrond zichtbaar en we zien ook duidelijke kleurenafwijkingen. Bij dvd’s gaat het logischerwijze heel wat beter, zoals bij zowat alle tv’s. Maar ook hier hebben we al een betere weergavekwaliteit gezien bij andere tv’s die we getest hebben. Bij het spelen met de zoomfunctie kwamen we wel meerdere keren tegen dat de tv het noorden kwijtraake en ineens op alle zenders een zwaar gestoord beeld toonde. Dat kon alleen opgelost worden door de tv uit te zetten en dan weer aan. Er zit dus kennelijk een bugje in de tv-firmware. Een ander bugje dat we vonden had te maken met de beeldinstellingen. Hoewel we die veranderd hadden met behulp van een calibratiedvd en ze dus op ‘standaard (gebruiker)’ ingesteld waren, flipte de tv herhaaldelijk terug naar ‘levendig’. Kleuren van het tv-beeld bleken ook niet erg stabiel en hadden de neiging te fluctueren. Met dvd’s traden deze problemen niet op.

Geluid
Het geluid komt uit twee onzichtbaar onderaan het scherm ingebouwde luidsprekertjes. Ze geven de hogere middentonen goed weer, waardoor spraak prima verstaanbaar is. Bassen zijn echter zo goed als afwezig. Er zijn allerlei instellingen in de menu’s van de tv voor audio, zodat je kunt kiezen voor verschillende soorten geluid (zoals bioscoop, muziek, sport, spelletjes, noem maar op) en de tv doet zelfs moeite om een soort van pseudosurroundervaring te leveren, maar je krijgt eigenlijk een onmiddellijk en spectaculair veel beter geluid door een tv – en ook deze – gewoon aan te sluiten op een stereo-installatie en uiteraard ook op een surroundsysteem.

Groen?
Plasma-tv’s hebben een slechte reputatie als het op groene aspecten en met name hun stroomverbruik aankomt. Dat is niet altijd terecht in vergelijking met lcd-panelen. Lcd-panelen verbruiken zelf inderdaad geen stroom, maar wel de verlichting erachter en die dus altijd aanstaat. Vandaar dat lcd-tv’s vrijwel

1
2
3
4
Vorig artikelZakelijke mobieltjes bieden toegang tot diverse e-mailoplossingen
Volgend artikelLichtgewicht Windows-mobieltje navigeert met TomTom NAVIGATOR 6