Persoonlijke digitale assistent met karakter

0
101

HP iPAQ 214 Enterprise UK

Ook communiceren gaat erg vlot met deze pda. Er is een Wifi-module (802.11 b/g) waarmee je snel een verbinding kunt maken met een draadloos netwerk. Bovendien kan je met het toestel ook gebruik maken van Voice over IP. Verder is ook Bluetooth 2.0 + edr beschikbaar. Met accu weegt deze pda net 192 gram. De bouwkwaliteit is uitstekend en de achterkant is afgewerkt in een rubberachtig materiaal, waardoor hij niet snel uit je handen zal glijden.

Autonomie
HP geeft nergens op hoe lang de verwisselbare 2200 mAh Li-Ion accu het uithoudt. We hebben deze iPAQ pda ongeveer een week in gebruik en hebben de accu nog maar eenmaal opgeladen. In die week hebben we hem toch al een uur of drie intensief gebruikt, waarbij ook steeds een (stroomverslindende) WiFi-verbinding actief was. De accu is nu wel voor driekwart leeg, dus vermoedelijk kun je niet meer dan een uur of vier (misschien vijf) continu werken met een actieve WiFi-verbinding , en wellicht een uur à zeven of acht (of een ‘werkdag’) zonder een WiFi-verbinding. De standby-tijd bedraagt minimaal een week.
Uit testen op andere sites blijkt dat de iPAQ 214 bijna 3,5 uur lang video kan streamen (dus ruim voldoende om een volledige film te bekijken). De autonomie is in elk geval uitmuntend en beter dan bijvoorbeeld die van de recent door ons geteste Nokia N810 ‘Internet Tablet’.

1
2
3
4
Vorig artikelPopulaire spiegelreflex nu ook met Live View-functie
Volgend artikelBetaalbare digitale camcorder van Sanyo